Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Άδωνις: Δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά μετακινήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 1.250 ανέρχονται οι υπάλληλοι στους οποίους αφορά το πρόγραμμα κινητικότητας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

"Όσον αφορά στο πρόγραμμα της κινητικότητας και τη συμμετοχή του Υπουργείου Υγείας σε αυτό, πιστεύω ότι σε διάστημα δύο εβδομάδων από σήμερα, θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το πλήρες σχέδιο για το πώς θα τηρήσουμε τους στόχους μας στην κινητικότητα", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που παρείχε σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στο θέμα της κινητικότητας, διευκρίνισε ότι αφορά σε 1.250 άτομα και θα γίνουν άμεσα οι μετακινήσεις, χωρίς να περιλαμβάνονται ιατροί, με προτεραιότητα φυσικά στην κάλυψη των κενών στις δομές υγείας.

Μάλιστα ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν απολύσεις, απαντώντας ότι «μέσα στην ατυχία των ελλείψεών μας σε προσωπικό, είμαστε τυχεροί, καθώς δεν μπορούν να υπάρξουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας».

Ο Υπουργός Υγείας απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, απάντησε ότι:

"Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν το πόρισμα του κ. Ρακιντζή που άλλωστε συμφωνεί και με τις δικές μας πρώτες διαπιστώσεις. Σύντομα θα μπορούμε να μιλάμε για έναν καλύτερο έλεγχο του ΕΟΠΥΥ, ώστε να μην σπαταλούνται οι πόροι του Ελληνικού Λαού".

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει με την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού, ανέφερε ότι σύντομα θα προσληφθούν 700 ιατροί, χωρίς να αποκλείσει την αύξηση του αριθμού τους, εάν προχωρήσει ομαλά η κινητικότητα στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τέλος, είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα καλυφθούν οι θέσεις των διοικητών σε όσα νοσοκομεία δεν έχουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.