Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

"Επικίνδυνες" μπανάνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης μετά τις καταγγελίες ότι στη λαχαναγορά της πόλης χρησιμοποιείται από επιτήδειους επικίνδυνο φυτοφάρμακο για να ωριμάζουν γρηγορότερα οι μπανάνες.

Την προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάμπρος Τσόγκας μετά την κοινοποίηση του προστίμου που επέβαλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επίσης στα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνονται και οι εκθέσεις σχετικά με την ύπαρξη απαγορευμένου φυτοφαρμάκου που ανιχνεύτηκε στα προϊόντα που ελέγχθηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στο παρελθόν έχουν γίνει από άλλους χονδρεμπόρους καταγγελίες για την «ύπαρξη ωριμαντηρίου μπανανών στην κεντρική λαχαναγορά Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιεί άκρως επικίνδυνα χημικά στοιχεία για να επιταχύνει την ωρίμανση των προϊόντων».

Η καταγγελία, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί πριν από περίπου ένα μήνα υποστήριζε ότι υπάρχουν επιτήδειοι στη Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την «ανοχή» της διοίκησης και ωριμάζουν μπανάνες χωρίς άδεια, χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.