Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

15 εκατ. ευρώ για τους αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την αξιοποίηση εκκρεμών προγραμμάτων της ΕΕ ύψους 15 εκατ. ευρώ, με στόχο να αυξηθούν τα εισοδήματα των αγροτών, ανακοίνωσε ο νέος διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Ξενοφών Βεργίνης.

Η τοποθέτηση του κ. Βεργίνη ως διοικητή του ΟΓΑ και του Μιχάλη Τζελέπη ως υποδιοικητή, εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Οι υποψηφιότητές τους εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, με δέκα ψήφους υπέρ -από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ- και πέντε «παρών» -από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΧΑ και το ΚΚΕ.

Απαντώντας στις ερωτήσεις βουλευτών ο κ. Βεργίνης παρουσίασε τους στόχους της διοίκησής του, μεταξύ των οποίων είναι οι εξής: Η μηχανοργάνωση και μηχανογράφηση του ΟΓΑ –ει δυνατόν μέσω του ΕΣΠΑ–, η απόδοση των ευεργετημάτων των κοινοτικών προγραμμάτων στους νέους αγρότες και η επιτάχυνση των διαδικασιών σύνταξης του Μητρώου Νέων Αγροτών.

Ο κ. Τζελέπης, με τη σειρά του, ανακοίνωσε ότι επαναφέρεται και θα αποδοθεί αναδρομικά με τις συντάξεις του Αυγούστου το επίδομα των 40 ευρώ -το οποίο δίνονταν για τις συζύγους των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, ως εξαρτημένα μέλη.

Παίρνοντας το λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, τόνισε ότι από την 1η Ιουνίου του 2013 η χώρα έχει ένα από τα πιο διαφανή συνταξιοδοτικά συστήματα στην Ευρώπη με ευεργετική συνέπεια την εξάλειψη του φαινομένου των συντάξεων-«μαϊμού».

«Γνωρίζουμε πλέον τη συνταξιοδοτική δαπάνη και τον αριθμό των συνταξιούχων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.