Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Οι έρωτες του καλοκαιριού δοκιμάζουν τη σχέση μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καλοκαίρι είναι αφροδισιακό. Τα ρούχα ελαφραίνουν, τα κοκτέιλ ρέουν άφθονα, η θάλασσα και το νησί απελευθερώνουν τη φαντασία και η διάθεση προσκαλεί για φλερτ. Τι συνέπεια έχουν όμως όλα αυτά στις σχέσεις μας; Σύμφωνα με έρευνες, το καλοκαίρι αυξάνονται σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά απιστίας με το 69% να δηλώνει ότι απάτησαν το ταίρι τους το καλοκαίρι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου όπου τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά μικρότερα. Τι συμβαίνει όμως το καλοκαίρι και μας «σπρώχνει» στην απιστία;

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι υπάρχουν άφθονοι πειρασμοί γύρω μας. Ο ελεύθερος χρόνος, ίσως οι χωριστές διακοπές από το σύντροφό μας, το γεγονός ότι στις διακοπές έχουμε πολύ μεγαλύτερη χρονική άνεση να βρεθούμε με περισσότερους ανθρώπους είναι παράμετροι που μπορεί να συμβάλλουν στην τέλεση της απιστίας.

Κατά τους θερμούς μήνες του χρόνου εμφανίζεται μία διάθεση να παραμερίσουμε τις αναστολές και τους κοινωνικούς κανόνες με αποτέλεσμα να γινόμαστε περισσότερο επιρρεπείς στην ελεύθερη σεξουαλική ζωή η οποία και οδηγεί στην απιστία. Η απιστία εκφράζει την ανάγκη των ανθρώπων για φυγή από την καθημερινότητα, για περιπέτεια, τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά που παρουσιάζει και η επιθυμία μας για καλοκαιρινές διακοπές.

Η καθημερινότητα στην οικογένεια, την εργασία, μας φέρνει αντιμέτωπους με αναρίθμητα προβλήματα τα οποία κυριαρχούν στη ζωή μας και μας αφήνουν ανεκπλήρωτα κενά. Το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να καλύψουμε κάποιες από αυτές τις ανάγκες μας. Υπάρχει μία επιθυμία για ελευθερία. Χαλαρώνει η διάθεση και μαζί οι περιορισμοί που μας κυνηγούν καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γεννιέται η ανάγκη για νέες εμπειρίες, για να ζήσουμε κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Το καλοκαίρι αποτελεί την όαση που θα μας πάρει μακριά από τη γκρίζα καθημερινότητα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο σημαντικότερος παράγοντας σε όλα αυτά είναι η σχέση με το σύντροφό μας. Μία σχέση που στηρίζεται σε γερές βάσεις, μία ευτυχισμένη σχέση που προσφέρει ικανοποίηση, χαρά και πληρότητα δεν πρόκειται να κινδυνεύσει τελικά από τη χαλαρή διάθεση των διακοπών. Αντίθετα, θα είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για ανανέωση και περισσότερο ποιοτικό χρόνο ανάμεσα στο ζευγάρι.

Το καλοκαίρι αποτελεί μια αληθινή δοκιμασία για τις «κακές» σχέσεις. Δίνει όμως και σημαντικά μαθήματα. Αυτές οι σχέσεις της θάλασσας και του καλοκαιριού μας μαθαίνουν να ζούμε τη στιγμή, χωρίς να μας νοιάζει τι θα γίνει αύριο. Μας δίνουν εμπειρίες και μερικές από τις ωραιότερες αναμνήσεις της ζωής μας. Και μερικές φορές, αν είμαστε τυχεροί, οδηγούν σε μεγάλους έρωτες.



Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.