Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο στη Ν.Υόρκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συναντήσεις Υψηλού Επιπέδου και 68η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Τρεις Συναντήσεις Υψηλού Επιπέδου θα πραγματοποιηθούν κατά τις εργασίες της φετινής 68ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Θέμα της πρώτης Συνάντησης, στις 23 Σεπτεμβρίου, θα είναι: «Αναπηρία και ανάπτυξη». Η δεύτερη Συνάντηση, στις 26 Σεπτεμβρίου, θα ασχοληθεί με τον «Πυρηνικό αφοπλισμό» και η τρίτη, στις 3-4 Οκτωβρίου, με την «Παγκόσμια μετανάστευση και την ανάπτυξη».

Η επίσημη έναρξη των εργασιών της ΓΣ του ΟΗΕ θα γίνει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με πρώτους ομιλητές τον γενικό γραμματέα του διεθνούς Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Την Ελλάδα αναμένεται να εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα έχει αρκετές συναντήσεις με επικεφαλής ξένων αντιπροσωπειών και θα προσφωνήσει την 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, ενημερώνοντας δημοσιογράφους ομογενειακών ΜΜΕ και ανταποκριτές-διαπιστευμένους στον ΟΗΕ, αναφέρθηκε στα ζητήματα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος (Κυπριακό και ονομασία πΓΔΜ) που συζητούνται στο πλαίσιο του ΟΗΕ, καθώς και σε θέματα ενόψει της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στα Ηνωμένα Έθνη αναμένεται να αναπτύξει διάφορες πρωτοβουλίες, με βάση τους άξονες θεματολογίας της Ελληνικής Προεδρίας, ενώ θα διοργανωθούν και εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου.


Πηγή: http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.