Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στο περίμενε οι φορολογούμενοι για τους τόκους καταθέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σήμερα στη Βουλή η σχετική τροπολογία.

Παγωμένη παραμένει η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για χιλιάδες φορολογουμένους, καθώς αναμένουν διευκρινίσεις για το τι θα ισχύσει με τους τόκους των καταθέσεων τους.

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία που θα προβλέπει πως οι τόκοι καταθέσεων θα εγγράφονται στο έντυπο Ε1 μόνον εάν ξεπερνούν τα 250 ευρώ.

Θα ακολουθήσει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη -μάλλον την Τετάρτη - η οποία θα ρίχνει φως στο τι θα ισχύσει με τους συνδικαιούχους των λογαριασμών. Σε αυτή θα αναφέρεται ότι θα πρέπει να δηλωθεί το «πραγματικό γεγονός», δηλαδή να αναγραφούν οι τόκοι στο Ε1 εκείνου που ανήκουν οι καταθέσεις.

Χθες η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) ζήτησε από τις τράπεζες να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών έως τις 14 Ιουνίου, τα στοιχεία για τους χρεωστικούς και πιστωτικούς τόκους καταθέσεων που διαθέτουν σε αυτά οι φορολογούμενοι.

Πρέπει να σημειωθεί πως μόλις το 8% των φορολογουμένων φυσικών προσώπων εκτιμάται πως έχουν τόκους καταθέσεων άνω των 250 ευρώ και ως εκ τούτου η διαδικασία δεν θα καθυστερήσει. Προβλήματα, έχουν παρουσιασθεί με τις καταθέσεις σε συνάλλαγμα , ωστόσο και αυτά αναμένεται να ξεπερασθούν.

Το γεγονός ότι τα στοιχεία των τόκων θα δοθούν ηλεκτρονικά δεν σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι δεν θα λάβουν τα μέτρα τους και δεν θα ζητήσουν βεβαιώσεις από τις τράπεζες.

Το Δημόσιο θα αξιώσει από τους πολίτες να διορθώσουν τα λάθη στον προσυμπληρωμένο Κωδικό 659 - 660 του Ε1 και εάν δεν το πράξουν θα αναζητήσει αδήλωτα εισοδήματα και διαφυγόντες φόρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.