Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πρόστιμο στις ανύπαντρες μητέρες θα επιβάλλει η Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το σχέδιο διατάγματος δέχεται έντονη κριτική.

Οι αρχές στην πόλη Wuhan της κεντρικής Κίνας εξέδωσαν ένα σχέδιο διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες που αποκτούν παιδιά εκτός γάμου θα πληρώνουν πρόστιμο που θα ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση των εκτρώσεων και εγκαταλελειμμένων παιδιών στη χώρα, γράφει ο Guardian.

Το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στο να στηρίξει την πολιτική οικογενειακού προγραμματισμού στη χώρα, βάσει της οποίας τα ζευγάρια μπορούν να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, καταδικάζουν την προτεινόμενη διάταξη που «επικρίνει» τις ανύπαντρες μητέρες. Οι γυναίκες αυτές θα τιμωρούνται με πρόστιμο μέχρι και έξι φορές πάνω από το μέσο ετήσιο εισόδημα στην περιοχή αυτή, αναφέρουν οι Global Times, επισημαίνοντας ότι άλλες περιοχές της χώρας όπως το Πεκίνο και η επαρχία Guangdong έχουν επίσης υιοθετήσει παρόμοια μέτρα.

Η έλλειψη μέτρων προστασίας για τις ανύπαντρες μητέρες ήρθε ξανά στην επιφάνεια την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα νεογέννητο αγοράκι σώθηκε μέσα από ένα σωλήνα αποχέτευσης.

Η 22χρονη μητέρα του βρέφους ειδοποίησε την αστυνομία, όμως στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ήταν απλά αυτόπτης μάρτυρας. Αρχικά η αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό ως «απόπειρα ανθρωποκτονίας» ενώ στη συνέχεια, όπως αποκαλύφθηκε, ήταν απλώς ένα ατύχημα.

Οι ανύπαντρες μητέρες έχουν από καιρό στιγματιστεί στην κινεζική κοινωνία, προσθέτει το δημοσίευμα.

Οι αρχές της Wuhan απάντησαν στην έντονη κριτική που ασκείται, λέγοντας ότι το σχέδιο είναι ανοιχτό σε αλλαγές και βελτιώσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.