Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ακατάλληλο νερό στην Καβάλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού μοιράστηκαν σήμερα το πρωί σε σχολεία και νηπιαγωγεία της Καβάλας, από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε το νερό είναι ακατάλληλο για κατανάλωση.

Συγκεκριμένα, διανεμήθηκαν 3.600 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Νικήσιανης και Γεωργιανής στην Καβάλα καθώς και στον Παιδικό σταθμό Νικήσιανης, με πρωτοβουλία των αντίστοιχων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Πρόκειται για δράση που επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά στον δήμο Παγγαίου στην Καβάλα, μετά και τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στις 8 Μαΐου ο δήμος περί απαγόρευσης κατανάλωσης νερού στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς μετά από έλεγχο εντοπίστηκε υψηλή περιεκτικότητα αρσενικού στο πόσιμο νερό.

Στο άκουσμα της απαγόρευσης οι Σύλλογοι Γονέων έλαβαν την απόφαση με δικούς τους πόρους αλλά και με δωρεές να προχωρήσουν στη διάθεση εμφιαλωμένου νερού στα σχολεία της περιοχής.

«Η δαπάνη έγινε από τα πενιχρά ταμεία των συλλόγων καθώς και από την δωρεά 500 φιαλών από γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ της περιοχής και τους ευχαριστούμε. Ευχαριστούμε επίσης τους Διευθυντές/τριες των σχολείων για την άψογη συνεργασία και τους γονείς και τα παιδιά για τη θερμή συμπαράσταση τους» αναφέρουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικά χρόνια η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ είχε εκδώσει σχετική οδηγία για την απαγόρευση κατανάλωσης νερού στις συγκεκριμένες περιοχές από βρέφη και παιδιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.