Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Δίαιτα :Ποια συμπληρώματα μας βοηθούν να κάψουμε θερμίδες;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε καλοκαίρι όλοι προσπαθούν να βελτιώσουν την εξωτερική εμφάνιση του σώματος τους, κάνοντας κάποιας μορφής δίαιτα ή διατροφή συνδυασμένη για καλύτερα αποτελέσματα με εντατική γυμναστική. Παράλληλα, στρέφονται και προς ορισμένα συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται γρηγορότερη απώλεια κιλών, θερμίδων και πόντων.
Πόσο, όμως, μπορούν να βοηθήσουν αυτά τα σκευάσματα;

Η απάντηση είναι περισσότερο πολύπλοκη από αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι, διότι κάθε οργανισμός δεν είναι ίδιος και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προσδιορίζουν ποιο είναι το καταλληλότερο για τον καθένα. Η ηλικία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα, κυρίως γιατί ο μεταβολισμός αρχίζει να αδρανεί όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και λιγότερες καύσεις και όλο και περισσότερη αποθήκευση λίπους. Ειδικά όταν αναφερόμαστε στην περίοδο της εμμηνόπαυσης το πρόβλημα αυτό γίνεται και μεγαλύτερο λόγω ορμονικής ανισορροπίας. Επίσης, η ορθοστασία, η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης έχει σαν αποτέλεσμα την κατακράτηση που ειδικά στα κάτω άκρα παίρνει πολλές φορές και την μορφή μιας εγκατεστημένης κυτταρίτιδας και ανομοιομορφίας της όψης της επιδερμίδας .

Ποιο είναι ο κατάλληλο σκεύασμα για κάθε περίπτωση;

Τα σκευάσματα που ακολουθούν είναι τα πιο αγνά εάν θέλετε, δεδομένου ότι προέρχονται από τη φύση, είτε μόνα τους, είτε σε συνδυασμό με άλλα αντίστοιχα.

Πράσινο τσάι

Ένα συμπλήρωμα βοηθάει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την διέγερση της ούρησης. Πρόκειται για ένα φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά σαν αποτοξινωτικό και διουρητικό βότανο, με γνωστές λιποδιαλυτικές ιδιότητες και με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Μπορούμε να το βρούμε στην πολύ απλή μορφή του ροφήματος, στην πιο ενισχυμένη μορφή του συμπυκνωμένου διαλύματος, σε μορφή σταγόνας, μόνο του ή συνδυασμένο με καρνιτίνη, μια επίσης λιποτροπική ουσία που διασπά το λίπος παράγοντας ενέργεια. Βρίσκεται, επίσης, και σε σκευάσματα με λουΐζα για ακόμα περισσότερη διουρητική δράση.

Λουΐζα

Είναι ακόμη ένα φυτό- που κάποτε ήταν οικιακού ενδιαφέροντος- με έντονα διουρητική δράση, το οποίο σήμερα το έχουμε παντρέψει με το ταραξάκο και το μηλόξιδο, παρατηρώντας μείωση στα επίπεδα της χοληστερίνης και στην μείωση πόντων.

Ματέ

Ένα άλλο απόλυτα φυσικό αδυνατιστικό είναι το ματέ. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ένα φυτό της Νότιας Αμερικής , από το οποίο χρησιμοποιούμε τα φύλλα. Μπορεί να δημιουργεί στον άνθρωπο την αίσθηση της στομαχικής πληρότητας, ξεγελώντας, δηλαδή, το αίσθημα της πείνας, μειώνει τα άστατα τσιμπολογήματα, κάτι που το κάνει ιδανικό για εκείνους που πάσχουν από συχνές υπογλυκαιμικές τάσεις προκειμένου να μπορέσουν να μπουν σε πιο πειθαρχημένο πρόγραμμα διατροφής. Το βρίσκουμε αποξηραμένο σε μορφή κάψουλας.

Ανανάς

Ένα φρούτο που γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι και ίσως το συναντούμε περισσότερο στην καθημερινότητα σε μορφή χυμού, λειτουργεί επίσης λιποδιαλυτικά και βρίσκεται μόνος του σε μορφή ταμπλέτας, κάψουλας ή και σε συνδυασμό με αλλά στοιχεία.

Άλλα φυσικά σκευάσματα που ενισχύουν την προσπάθειά σας να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά είναι: ο μίσχος κερασιού για την κυταριτιδα, η αγκινάρα για την διάβαση του εντέρου, το ginger είναι λιποτροπικό, τα φύκια είναι λιποδιαλυτικά και άλλα ακόμα βρίσκονται σε φόρμουλες φυτοσυνδυαστικές πολλαπλασιάζοντας την ξεχωριστή δύναμη του καθενός .


Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.