Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κλείνουν οι φάκελοι των επίορκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αλλεπάλληλες αποφάσεις από το ΣτΕ.

«Βροχή» από απολύσεις «επίορκων» και «κοπανατζήδων» φέρνουν αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις, καθώς η δικαιοσύνη προσπαθεί να «τρέξει» για να ολοκληρώσει τέτοιου είδους υποθέσεις, που πολλές φορές σέρνονται επί 10 έως 15 χρόνια σε πειθαρχικά και δικαστικούς διαδρόμους.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ, όπως αναφέρει το Έθνος, φέρνουν «βροχή» από απολύσεις επίορκων και κοπανατζήδων στο Δημόσιο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε την οριστική παύση δύο υπαλλήλων του ΙΚΑ που με υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες ζημίωσαν τον ασφαλιστικό οργανισμό το διάστημα 1998-2004 με ποσά πάνω από 155.000 ευρώ, ενώ απομάκρυνε άλλους που απουσίαζαν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους για διάστημα μεγαλύτερο του 1 έτους.

Παράλληλα έπαυσε και έναν δικηγόρο, ο οποίος κατ' επανάληψη είχε βλάψει τα συμφέροντα πελατών του παρελκύοντας τις δίκες, διογκώνοντας τις δαπάνες, εισπράττοντας αμοιβές για εργασίες που δεν έκανε, αρνούμενος να επιστρέψει τα χρήματα.

Σε άλλες περιπτώσεις το ΣτΕ επιφυλάσσοντας για τον εαυτό του το δικαίωμα να σταθμίσει από την αρχή το αποδεικτικό υλικό της πειθαρχικής διαδικασίας, εκτιμώντας τις συνθήκες διάπραξης των παραπτωμάτων και τη συνολική εικόνα της σταδιοδρομίας του υπαλλήλου αποφάσισε να μειώσει την οριστική σε προσωρινή παύση, λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά προβλήματα υγείας και δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της δικαιοσύνης.

Οι δικαστικές αποφάσεις αφήνουν να διαφανεί το τεράστιο πρόβλημα εκκρεμότητας και καθυστέρησης στο ξεκαθάρισμα τέτοιων υποθέσεων, αλλά και τα νομοθετικά κενά και προβλήματα που εκμεταλλεύονται οι διωκόμενοι καταφέρνοντας να ακυρώσουν τις ποινές τους για τυπικούς λόγους, παρά τη βαριά παραβατικότητά τους, όπως έγινε και με τον τ. προϊστάμενο της γραμματείας του Παντείου Πανεπιστημίου, που ενώ έχει καταδικαστεί σε 31 ετών κάθειρξη για το γνωστό σκάνδαλο κακοδιαχείρισης, ύψους εκατ. ευρώ, την αγορά Φεράρι με χρήματα του ΑΕΙ, ανέτρεψε την πειθαρχική του απόλυση, γιατί τιμωρήθηκε από αναρμόδιο όργανο!

Τις τελευταίες εβδομάδες το ΣτΕ επικύρωσε την οριστική παύση αστυνομικών (ο ένας υπεξαίρεσε 6.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό υπόπτου κλέβοντας την κάρτα του και ο άλλος είχε οργανώσει πάρτι ακολασίας στο Μεταγωγών με αποτέλεσμα να αποδράσουν κρατούμενες) και άλλων υπαλλήλων, όπως εκπαιδευτικού, κλητήρα κ.λπ., που απουσίαζαν αδικαιολόγητα πάνω από 1 χρόνο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.