Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Μαραθώνιος σε Ελλάδα-Αυστραλία για τα αδέσποτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 14/7 σε Αθήνα-Σίδνεϊ το Penny Marathon.

Τον Ιούλιο του 2012 μία μικρή ομάδα από παθιασμένους φιλόζωους έτρεξαν αλλά και ποδηλάτησαν από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, τη πιο ζεστή μέρα του έτους. Σκοπός τους ήταν να αφυπνιστούν όλοι για τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων της Ελλάδος, αλλά και εκτός της χώρας. Ενθαρρυμένοι από την εμπειρία οι οργανωτές αποφάσισαν να το καθιερώσουν ως μία ετήσια διοργάνωση με ομάδες που θα τρέξουν μαραθώνιους, τόσο σε Ελλάδα όσο και Αυστραλία.

«Δεν περιμέναμε ποτέ να υπάρξουν άνθρωποι που θα μας υποστήριζαν σε αυτή την προσπάθεια τόσο πολύ. Η ιδέα, να τρέξουμε την αυθεντική διαδρομή του Κλασσικού Μαραθώνιου της Αθήνας το καλοκαίρι, ήταν ένας τρόπος να μαζέψουμε ένα σεβαστό ποσό δωρεών από συγγενείς, φίλους και γνωστούς για να ελαφρύνουμε οικονομικά καταφύγια αδέσποτων ζώων» λέει η ψυχή της διοργάνωσης, Ελευθερία Προδρόμου από το Σίδνεϊ.

Όταν ανακοινώθηκε αυτή η πρωτοβουλία αμέσως άλλοι αθλητές - δρομείς, ποδηλάτες αλλά και εθελοντές στην Ελλάδα δήλωσαν αλληλέγγυοι και συμμετείχαν μαζί με τις αδερφές Ελευθερία και Πεπ Προδρόμου στην προσπάθεια αυτή.

Το Penny Marathon 2012, όπως ονομάστηκε, ολοκληρώθηκε σε 4 ώρες και 30 λεπτά και οι δρομείς είχαν την χαρά να τερματίσουν μέσα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός από την ευαισθητοποίηση για τα προγράμματα υιοθεσίας και στείρωσης, καθώς και την εκπαίδευση του κόσμου για την αποδεκτή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς, το Penny Marathon είναι ένας φόρος τιμής προς όλους τους εθελοντές που προσπαθούν και σώζουν τις ζωές αυτών των ζώων, ακόμα και όταν τα απάνθρωπα και απαθή κρατικά συστήματα αποτυγχάνουν.

Τα προβλήματα αυτά έγιναν κατανοητά για την Ελευθερία όταν δούλευε στην Ευρώπη ως δημοσιογράφος. «Υπάρχουν αδέσποτες γάτες και σκύλοι σε κάθε γωνιά στην Ελλάδα, που προσπαθούν να γλιτώσουν από το κρύο και να βρουν ελάχιστο φαγητό. Πέρα από την αδιαφορία και την εγκατάλειψη, υπάρχει και η κακοποίηση και ο βασανισμός» λέει.

Αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι μόνο στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία, ακόμα και με τα προγράμματα στείρωσης και υιοθεσίας, εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίδια θανατώνονται κάθε χρόνο γιατί είναι ανεπιθύμητα και δεν μπορούν να βρουν σπίτι.

To Penny Marathon πήρε το όνομα του από ένα αδέσποτο σκυλί. «Η Penny ήταν ένα μικροκαμωμένο, αξιαγάπητο σκυλάκι που ζούσε μόνη της στους δρόμους της Αθήνας. Δυστυχώς το νήμα της ζωής της κόπηκε νωρίς, αλλά αυτός ο μαραθώνιος είναι ένας τρόπος να μείνει ως ανάμνηση αυτή και όλα τα άλλα αδέσποτα που δεν τους δόθηκε μία δίκαιη ευκαιρία στην ζωή.»

Το 2013, το Penny Marathon θα γίνει την Κυριακή 14 Ιουλίου στην Αθήνα και το Σίδνεϊ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.