Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Νομοσχέδιο για τον ρατσισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει ολοένα αυξανόμενα κορύσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας με αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις, τσουχτερά πρόστιμα, αλλά και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, πρόκειται να φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδας στη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, στη Βουλή πρόκειται να προωθήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Γερμενή, και την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Ποινές φυλάκισης 3 έως 6 ετών

Το νομοσχέδιο θα προβλέπει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δημόσια (και δια του Τύπου, του διαδικτύου κ.λ.π.) προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος προσώπων με γνώμονα το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον γενετήσιο προσανατολισμό (ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούν αποκλειστικά τα πρόσωπα αυτά ή ομάδες προσώπων).

Παράλληλα προβλέπονται ποινικές κυρώσεις και για όποιον εγκωμιάζει δημόσια ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων πολέμου, γενοκτονίας, κατά της ανθρωπότητας, με γνώμονα διακρίσεις φυλετικές, θρησκευτικές, εθνοτικές κ.λ.π. και με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες, εχθροπάθεια κ.λ.π.

Οι ποινικές κυρώσεις ξεκινούν από φυλάκιση 6 μηνών έως 3 ετών, αλλά μπορεί να φθάνουν και υψηλότερα (γίνονται σκέψεις για ποινές έως 6 έτη) εφόσον επακολούθησε η τελετή βιαιοπραγιών κ.λ.π. με τσουχτερά πρόστιμα μέχρι 20.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα που θα τιμωρούνται με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων (πιθανότητα 1 έτους).

Στην περίπτωση που ο δράστης είναι πολιτικό πρόσωπο (π.χ. βουλευτής) μια τέτοια συμπεριφορά θα έχει ως συνέπεια την άρση της ασυλίας, τη δίωξη και σε περίπτωση καταδίκης, τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και συνεπώς την έκπτωση από την βουλευτική έδρα. Αν μάλιστα τέτοιες ενέργειες που παρακινούν σε βιαιοπραγίες γίνονται από αρχηγό κόμματος, τότε θα διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση του κόμματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.