Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Μετέωρα όλα τα αυθαίρετα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τεράστια προβλήματα θα αντιμετωπίσουν όλοι οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων (είτε έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία «τακτοποίησης» είτε όχι) μόλις δημοσιευθεί σε 1-2 μήνες η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο 4014/11.

Παρά την προσπάθεια του υπουργείου Περιβάλλοντος να αποδυναμώσει τη σημασία της δικαστικής απόφασης για ευνόητους λόγους (προαναγγέλλοντας υπαγωγή στο νέο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση, συμψηφισμούς προστίμων, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για όσους ολοκλήρωσαν την τακτοποίηση κ.λπ.) στην πραγματικότητα οι επιπτώσεις για τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων μπορεί να είναι σοβαρότατες, οδηγώντας τους σε μεγάλες περιπέτειες, αφού όλοι και όλα μπορούν να βρεθούν «στον αέρα».

Η νομολογία της Ολομέλειας ΣτΕ, όπως διαμορφώθηκε με αφορμή την εμπειρία της Μεταφοράς Συντελεστή Δόμησης (ΜΣΔ) είναι απολύτως ξεκάθαρη και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη ή φορέα που έχει έννομο συμφέρον (π.χ. κάτοικος της περιοχής, πολιτιστικός - περιβαλλοντικός σύλλογος κ.λπ.) μόλις δημοσιευθεί η νέα δικαστική απόφαση, να ζητήσουν ευθέως από την πολιτεία να ανακαλέσει τις πράξεις τακτοποίησης, τις οικοδομικές άδειες αποπεράτωσης κ.λπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.