Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Συμβουλές για ασφαλέστερη οδήγηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η οδήγηση μέσα σε πυκνή κίνηση κρύβει περισσότερες παγίδες και ο αναβάτης οφείλει να είναι 100% συγκεντρωμένος και πολύ περισσότερο προσεκτικός σε τέτοιου είδους ακραίες συνθήκες.

Ιδιαίτερα τα πρωινά, στο δρόμο για τη δουλειά, ο αναβάτης έχει να αντιμετωπίσει οδηγούς αυτοκινήτων, οι οποίοι με τη σειρά τους αντιμετωπίζουν συνεχόμενο μποτιλιάρισμα, είναι νευριασμένοι, έχουν χάσει την ηρεμία τους, μιλάνε στο κινητό, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουν μέχρι και το παραμικρό ελεύθερο χώρο για να ελιχθούν και να κερδίσουν ένα μέτρο παραπάνω. Αποτέλεσμα; Δε σκέφτονται σωστά. Θα τον δουν την τελευταία στιγμή, ενώ θα ανάψουν φλας και θα κοιτάξουν τους καθρέπτες τους αφού πρώτα έχουν ήδη στρίψει το τιμόνι.

Αν, λοιπόν, θέλετε να φτάσετε σώοι στον προορισμό σας, προσπαθήστε να κάνετε όσα περισσότερα μπορείτε από τα παρακάτω.

Διατηρήστε μία λογική (χαμηλή) ταχύτητα όταν κινείστε ανάμεσα σε πυκνή κίνηση, ώστε να έχετε χρόνο να αντιδράσετε σε απρόσμενες καταστάσεις. Θα πρέπει να έχετε το νου σας στα αυτοκίνητα που κινούνται αργά και στρίβουν αστραπιαία, αλλά και στις πόρτες τους που ανοίγουν αναπάντεχα.

Μην καρφώνετε το βλέμμα σας στον προφυλακτήρα του μπροστινού για να μαντέψετε προς τα πού θα πάει. Προτιμήστε τους τροχούς του, οι οποίοι θα τον… προδώσουν άμεσα σε περίπτωση αλλαγής κατεύθυνσης.

Δώστε μεγάλη προσοχή στα ταξί, τα οποία συχνά σταματάνε απότομα και αψυχολόγητα, προκειμένου να μη χάσουν την «κούρσα». Διατηρήστε απόσταση ασφαλείας και σε καμιά περίπτωση μην επιχειρήσετε προσπέραση από δεξιά.

Χρησιμοποιήσετε την κόρνα σας. Ειδοποιήστε τους πάντες ότι είσαστε και εσείς εκεί και βεβαιωθείτε ότι γύρισαν το κεφάλι τους να κοιτάξουν τον καθρέπτη τους. Επιπλέον, τα φώτα σας θα πρέπει να είναι πάντα αναμμένα και το σινιάλο πρόχειρο. Συνδυάστε τα με την κόρνα σας.

Οι καθρέπτες των αυτοκινήτων έχουν «τυφλή» γωνία. Υπολογίστε την και μείνετε μακριά της.

Χρησιμοποιήσετε τα αλάρμ σας είτε την ημέρα είτε τη νύχτα μέσα στο μποτιλιάρισμα. Δύο κίτρινα φωτάκια που αναβοσβήνουν «χτυπάνε» στο μάτι, ειδικά σε περιπτώσεις μειωμένης ορατότητας, όπως η νύχτα και η βροχή.

Ψυχολογήστε τον μπροστινό σας. Αν «ψάχνεται», τότε σχεδόν σίγουρα δε σας έχει υπολογίσει.

Προσοχή στα λεωφορεία που έχουν σταματήσει σε στάση ή τα σταθμευμένα φορτηγά. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος πεζός θα βιαστεί και θα πεταχτεί μπροστά σας, αφού ούτε αυτός ούτε εσείς έχετε ορατότητα.

Εκμεταλλευτείτε το ότι κάθεστε ψηλότερα από τους οδηγούς αυτοκινήτων και βλέπετε πιο μακριά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.