Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ήθελε να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον άφηναν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο «Γολγοθάς» ενός καθηγητή πληροφορικής.

Ήθελε να γίνει ένας φέρελπις νέος επιχειρηματίας, αλλά τα «δίχτυα» του Δημοσίου δεν του επέτρεψαν να ξεφύγει εύκολα. Την ίδια ώρα που οι απολύσεις στο δημόσιο αποτελούν ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική κοινωνία στη μνημονιακή εποχή, ένας εκπαιδευτικός σε δημόσιο σχολείο τα βρήκε «σκούρα» όταν ήθελε να παραιτηθεί, γιατί… δεν τον άφηναν!

Τη νέα αυτή ιστορία ελληνικής τρέλας παρουσιάζει η Independent. Πρόκειται για 36χρονο ο οποίος εγκατέλειψε τη μονιμότητα του δημοσίου τομέα για να δημιουργήσει τη δική του, βασισμένη στην τεχνολογία, εταιρεία, με στόχο να μπει στην αρένα του ανταγωνισμού της παγκόσμιας αγοράς.

Ο καθηγητής πληροφορικής τα βρήκε όμως δύσκολα, όχι όσον αφορά το νέο του εγχείρημα, αλλά, παραδόξως, όσον αφορά τη δυνατότητα να εγκαταλείψει τα παλιά του καθήκοντα. Το σχολείο στο οποίο εργαζόταν δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή του.

«Μου είπαν ότι ήταν πολύ αργά για να παραιτηθώ και ότι θα έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», αναφέρει στη βρετανική εφημερίδα. Σαστισμένοι οι υπεύθυνοι του είπαν ότι κινδύνευε να χάσει τη σύνταξή του με αυτή την ανορθόδοξη συμπεριφορά. Έχοντας ήδη τη μεγάλη ιδέα στο μυαλό του και έχοντας ακόμη πείσει έναν φίλο του να συνεργαστεί, δεν τον ενδιέφερε η σύνταξη. «Δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιος θα παραιτείτο γιατί ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του».

Του είπαν επίσης ότι αν ήθελε πραγματικά να παραιτηθεί, τότε θα έπρεπε να απόσχει από την εργασία του για 21 συνεχείς σχολικές ημέρες και τότε θα τον απέλυαν. Και ενώ έμεινε μακριά από τις αίθουσες διδασκαλίας για 2 μήνες, δεν έλαβε καμία ανταπόκριση. Τότε ήρθε σε επικοινωνία με το σχολείο για να ρωτήσει πότε θα τον απέλυαν και του είπαν ότι θα έπρεπε να βρεθεί αντιμέτωπος με το πειθαρχικό συμβούλιο και μία πιθανή δίκη. Η αναμονή διήρκεσε επτά μήνες, όταν εντέλει έλαβε την πολυπόθητη επιστολή που του έλεγε ότι η παραίτησή του έγινε αποδεκτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.