Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Εξέταση σάλιου βελτιώνει τη θεραπεία του άσθματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα δεδομένα από το χώρο της εξατομικευμένης ιατρικής.

Ένα απλό τεστ στο σάλιο μπορεί να βοηθήσει στην αναγνώριση των παιδιών με σοβαρό άσθμα τα οποία λαμβάνουν αγωγή η οποία δεν δρα όπως αναμένεται προκειμένου να την αλλάξουν. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Science πρόκειται για ένα DNA τεστ στο σάλιο του παιδιού που αποκαλύπτει το σχήμα των β-2 υποδοχέων και το κατά πόσο το βρογχοδιασταλτικό σαλμετερόλη θα προσδεθεί σε αυτούς.

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή Brighton and Sussex και από το Πανεπιστήμιο του Dundee εξηγούν ότι ο λόγος που ορισμένα παιδιά δεν ανταποκρίνονται στη σαλμετερόλη οφείλεται σε συγκεκριμένη μετάλλαξη στο γενετικό τους κώδικα.

Οι ερευνητές χορήγησαν σε 31 παιδιά με άσθμα τα οποία έφεραν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη σαλμετερόλη και σε άλλα 31 παιδιά που επίσης, έφεραν τη μετάλλαξη, χορήγησαν ένα άλλο βρογχοδιασταλτικό τη μοντελουκάστη.

Το ενδιαφέρον συμπέρασμά τους ήταν ότι η σαλμετερόλη είτε δεν έδρασε, είτε έδρασε πολύ περιορισμένα στα παιδιά που την έλαβαν, εν αντιθέσει με την μοντελουκάστη. Ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Somnath Mukhopadhyay δήλωσε ότι «για πρώτη φορά δείξαμε ότι η εξατομικευμένη ιατρική μπορεί να φανεί αποτελεσματική στο πεδίο του παιδικού άσθματος».


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.