Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Βόλος: Με «καπάκια» αγόρασαν είδη για ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το επίκεντρο ενός άτυπου «δικτύου συλλογής πλαστικών καπακιών», με στόχο την προσφορά χρήσιμων ειδών σε ΑμεΑ έχει γίνει το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, μετά την πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε με τη συνδρομή μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και πολλών ακόμη φορέων και ιδιωτών, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, για τη συλλογή των καπακιών.

Στόχος ήταν αρχικά η συγκέντρωση μιας ικανοποιητικής ποσότητας καπακιών, ώστε να εξασφαλιστεί η διάθεση στη σχολική κοινότητα, ενός καροτσιού που θα δίνονταν σε ΑμεΑ από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.Η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί με διαφόρους τρόπους περισσότερα από 110.000 καπάκια!


Η πρώτη ποσότητα των 32.000 καπακιών συγκεντρώθηκε πριν τα Χριστούγεννα με τη συνδρομή και των παιδιών από τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου και του Τμήματος Κωπηλασίας του ΟΕΑ- ΝΑΒ. Η πρώτη παράδοση έγινε στη Δημοτική Ενότητα Πτελεού και ακολούθησε η τελική αποστολή στο Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Λαμίας.Η ποσότητα των καπακιών, εξασφάλισε, από χορηγό που αναλαμβάνει την ανακύκλωση, μέρους της αξίας ενός αναπηρικού αμαξιδίου, το οποίο παραδόθηκε ήδη σε δικαιούχο άτομο στη Ν. Αγχίαλο, με τη σύμφωνη γνώμη και έλεγχο του Συλλόγου Παραπληγικών.

Άλλες προσφορές
Η συγκεκριμένη κίνηση στάθηκε αφορμή, το θέμα να λάβει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις και να καλυφθεί δημοσιογραφικά ακόμη και από πανελλαδικά δίκτυα. Τον Μάρτιο εστάλησαν στο Σύλλογο Παραπληγικών άλλες 40.000 καπάκια που συγκεντρώθηκαν στο σχολείο, ενώ συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία που ανέλαβαν υπέρ του σχολείου μας, οι ενορίτες του Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου- Βριλησσίων, που συγκέντρωσαν περίπου 20.000 καπάκια και με τη συνδρομή εθελοντή μεταφορέα, εστάλησαν και αυτά στη Λαμία, στο Σύλλογο Παραπληγικών στο όνομα του σχολείου. Παράλληλα, εργαζόμενοι και στελέχη της εταιρείας «Κ. Παπαέλληνας» με έδρα στην Αθήνα, συγκέντρωσαν στο όνομα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, άλλα 1.000 περίπου καπάκια,ενώ η τελευταία καταμέτρηση καπακιών στο σχολείο, από τις προσφορές της σχολικής κοινότητας, έδειξε ότι ο αριθμός τους ξεπερνά τις 20.000…



Πηγή: http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.