Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Αυτοχρίσθηκαν διευθυντές και έδιναν άδειες!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έως και την εκκίνηση των διαδικασιών για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να προκαλέσει το αποτέλεσμα πορίσματος ΕΔΕ η οποία διενεργείται αυτές τις ημέρες στο υπουργείο Πολιτισμού. Αφορά στον εσωτερικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη του Πάσχα στις υπηρεσίες, από τον οποίο προέκυψαν απίστευτα ευρήματα.

Τι διαπιστώθηκε; Υπάλληλοι που... αυτοχρίσθηκαν προϊστάμενοι και έδωσαν άδειες, αδειόχαρτα που υποβλήθηκαν κατόπιν εορτής και εργαζόμενοι που υποτίθεται ότι εμφανίστηκαν στην υπηρεσία, αλλά περίπου με τη μορφή φαντάσματος. Δηλαδή, ποτέ, αφού άλλοι είχαν χτυπήσει την κάρτα για λογαριασμό τους. Κύκλοι του υπουργείου, μάλιστα, έκαναν γνωστό στην «Κ» ότι κατά τη διαδικασία του ίδιου εσωτερικού ελέγχου καταγράφηκαν ακόμη και φαινόμενα ενδεχόμενης αντιποίησης Αρχής.

Την όλη διαδικασία ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γγ του υπουργείου, Αναστάσιος Λιάσκος. Μεταξύ άλλων προέκυψε ότι οι υπάλληλοι που εργάστηκαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία ανέρχονται σε 99, ενώ εκείνοι που απουσίασαν -δικαιολογημένα ή όχι-σε 115.

Σε μία διεύθυνση το ποσοστό απουσίας έφτασε στο 63%. Μάλιστσα, το πόρισμα του ελέγχου διαπιστώνει ότι υπήρξε και αδικαιολόγητα μεγάλος χρόνος καθυστέρησης από την ώρα που ζητήθηκαν (10.50) τα δελτία των απόντων και κωλυόμενων έως την ώρα που παραδόθηκαν (12.55) στο γραφείο του γενικού γραμματέα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.