Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

"Στον Καιάδα" της αναλγησίας και οι αθλητές με αναπηρία...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από την αντιμετώπιση απαξίωσης που έχει ο ελληνικός αθλητισμός από τη μνημονιακή κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση ο αθλητισμός των Ανθρώπων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και η Παραολυμπιακή Επιτροπή τους. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, καταγράφηκε η αδιαφορία της Πολιτείας για τον ευαίσθητο και γεμάτο με τεράστιες ανάγκες χώρο.


Αγωνιστική κινητοποιήση στη Βουλή μετά το Πάσχα!

"Βρισκόμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε γενικότερα την Πολιτεία για την αδιαφορία και την απαξίωση που δείχνει στον χώρο μας. Ο αθλητισμός των ΑμεΑ από το 1988 και μέσα από όλες τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε σε Παραολυμπιακούς έχει κατακτήσει περίπου 74 μετάλλια. Νομίζω ότι είναι μια πολύ πλούσια συγκομιδή και θα αναφέρω ιδιαίτερα τους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, όπου πήραμε 24 μετάλλια ανάμεσα σε 160 χώρες, και κατακτήσαμε την 20ή θέση. Στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου πήραμε 12 μετάλλια και κατακτήσαμε την 41η θέση, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο" είπε στην εισήγησή του ο κ. Φουντουλάκης, που στη συνέχεια επεσήμανε:

"Αυτή τη στιγμή είμαστε στον μήνα Μάιο και δεν έχουμε πάρει ούτε την πρώτη επιχορήγηση ώστε να μπορούμε να στείλουμε στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα τις αποστολές. Εγώ μετά τις γιορτές θα προκαλέσω μεγάλη κινητοποίηση στη Βουλή, αν δεν έχω απάντηση μέχρι τότε, και θα στείλω κλιμάκιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φτάσαμε στο σημείο να βγει μια απόφαση ότι τα σωματεία των ΑμεΑ δεν θα πάρουν δραχμή. Πήγα στον υφυπουργό κ. Ιωαννίδη και τον ρώτησα γιατί και μου απάντησε ότι αφού δεν παίρνουν και τα άλλα σωματεία δεν μπορείτε να πάρετε και εσείς. Του είπα ότι αυτή δεν είναι απάντηση που μου δίνετε, κύριε υπουργέ, διότι θα πρέπει να εξετάσουμε την ιδιαιτερότητα των σωματείων ΑμεΑ. Ποιο είναι το κόστος των προπονήσεων; Και ξέρετε γιατί ποσό μιλάμε, για 400 χιλιάδες ευρώ, αυτά που πήραμε πέρυσι, όταν ο υπουργός μού είπε ότι δεν έχουμε λεφτά. Ξεκινήσαμε από 1.200.000 με 40 σωματεία, πήγαμε στις 400.000 ευρώ με 70 σωματεία".

Κι ο Γιώργος Φουντουλάκης συνέχισε: "Δέχθηκα τις μειώσεις που μας έκαναν, λόγω των μεγάλων δοκιμασιών που περνάει ο λαός μας, διότι δεν μπορώ να μην δεχθώ μια μείωση του προϋπολογισμού μου, όταν βλέπω οικογένειες να πεινάνε, να κλείνουν επιχειρήσεις, κάποιοι να μαζεύουν από τους σκουπιδοτενεκέδες -και έχω και προσωπικό φίλο που είναι σε τέτοια κατάσταση-, αλλά η μοιρασιά θα πρέπει να είναι δίκαιη. Δεν μπορεί κάποια Ομοσπονδία να παίρνει 1.700.000 με λιγότερη δραστηριότητα και εμείς να παίρνουμε 900.000 έχοντας 18 αθλήματα και να μου λένε ότι είναι και πολλά αυτά που παίρνεις".

Καταλήγοντας ο κ. Φουντουλάκης είπε: "Μετά τις γιορτές θα πρέπει όλοι να έρθουμε σε επαφή και, σε περίπτωση που τα σωματεία δεν επιχορηγηθούν, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν και η ΕΑΟΜ ΑμεΑ και η ΕΠΕ, διότι εγώ δεν μπορώ να κάθομαι σε μια καρέκλα άνευ αντικειμένου...".



Πηγή: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.