Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Η στοχευμένη χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών συμβάλει σε μείωση της παραοικονομίας»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καμπανόπουλος: Αναγκαία η παροχή κινήτρων προς καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Την ανάγκη παροχής κινήτρων προς καταναλωτές και επιχειρήσεις, ώστε να επιλέγουν για τις συναλλαγές τους κάρτες πληρωμών έναντι μετρητών, γεγονός που θα έχει σημαντικά οφέλη στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, υπογράμμισαν στελέχη τραπεζών από τον τομέα των καρτών σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο Νίκος Καμπανόπουλος, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, της Visa Europe, με αφορμή την δημοσιοποίηση της έρευνας της Visa, η στοχευμένη χρήση των ηλεκτρονικών συναλλαγών μπορεί να συμβάλει σε μείωση της παραοικονομίας στην Ευρώπη κατά 1/10, δηλ. κατά 200 δισ. ευρώ και πλέον, κυρίως αν οι προσπάθειες εστιάσουν στις αδήλωτες πωλήσεις, στοιχείο που συνήθως υποβαθμίζεται στις περισσότερες σχετικές κυβερνητικές προσπάθειες, εκτιμά έρευνα της Visa Europe.

Η παροχή κινήτρων προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα ώστε να επιλέγουν για τις συναλλαγές κάρτες πληρωμών έναντι μετρητών, θα λειτουργούσε προς όφελος του κράτους και της εθνικής οικονομίας ανέφεραν μεταξύ άλλων τα τραπεζικά στελέχη.

Ο κ. Καμπανόπουλος επισήμανε ότι το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα παραμένει υψηλό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ανέρχεται σε 24% του ΑΕΠ ή 43,2 δισ. ευρώ. Το ποσοστό αυτό παρουσιάζει μικρή μεταβολή τα τελευταία χρόνια, καθώς δεν έχει σημειωθεί ο κατάλληλος ρυθμός ανάπτυξης των ηλεκτρονικών συναλλαγών που θα συμβάλει στην κάμψη του μεγέθους της παραοικονομίας.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επισημάνθηκε, η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην υιοθέτηση μέτρων κατά της παραοικονομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.