Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Γέφυρα ζωής για το ήπαρ του νεκρού από πυρά αστυνομικού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τον πυροβόλησε ενώ επιχειρούσε ληστεία σε φούρνο.

Με μεταγωγικό αεροπλάνο C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας μεταφέρθηκε απόψε στην Ελλάδα το ήπαρ νεαρού άνδρα που πυροβολήθηκε από αστυνομικό ενώ επιχειρούσε ληστεία σε φούρνο τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το αεροπλάνο έφθασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να παραλάβει το ήπαρ με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένει λήπτης για μεταμόσχευση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, την αυγή της Δευτέρας ο νεαρός άνδρας πήγε να ληστέψει φούρνο σε προάστιο της Λευκωσίας υπό την απειλή μεγάλου μαχαιριού και βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε ειδική αποστολή έξω από τον φούρνο, στο πλαίσιο εκστρατείας για αντιμετώπιση ληστειών σε βάρος καταστημάτων εξυπηρέτησης που μένουν ανοικτά τη νύκτα.

Ο επίδοξος ληστής αρνήθηκε να αφήσει το μαχαίρι και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του αστυνομικού, ο οποίος τον πυροβόλησε αρχικά στο πόδι και στη συνέχεια, όταν προσπάθησε και πάλι να τον κτυπήσει με το μαχαίρι, τον πυροβόλησε στο στήθος και στο κεφάλι.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Λευκωσίας ενημέρωσαν χθες την οικογένειά του ότι είναι κλινικά νεκρός και οι συγγενείς του έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για λήψη των οργάνων του για μεταμόσχευση.

Για το όλο επεισόδιο διεξάγεται έρευνα από τριμελή ανακριτική επιτροπή που διορίστηκε από το Γενικό Εισαγγελέα, με αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.