Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ν. 3846/2010: Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια – Τί απαιτείται για να χορηγηθεί εφ’ όρου ζωής ή επ’ αόριστον το ποσοστό αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες παθήσεις δικαιούνται ισόβιο ποσοστό αναπηρίας.


Στο Άρθρο 16 του Νόμου υπ’ αριθμ. 3846/2010 «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α’ αρ.66/11.05.2010) γίνεται αναφορά στον καθορισμό της διάρκειας αναπηρίας των ασφαλισμένων.

Συγκεκριμένα:

ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3846/2010, ΦΕΚ Α’ 66/11.05.2010
ΜΕΡΟΣ Β’
ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Αρθρο 16. Διατάξεις ασφαλιστικού περιεχομένου

1. Η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων των ασφαλιστικών οργανισμών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, που κρίνονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ως πάσχοντες από: α) Σύνδρομο Down – αυτισμό – υψηλού βαθμού νοητική υστέρηση, β) ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή κάτω άκρων, γ) φωκομέλειες, δ) νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή ε) έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρών ή άλλων συμπαγών οργάνων, στ) τυφλότητα, ζ) παραπληγία-τετραπληγία και η) ινώδη κυστική νόσο, καθορίζεται επ’ αόριστον.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία εκδίδεται εντός εξαμήνουαπό τη δημοσίευση του παρόντος συγκροτείται επιστημονική επιτροπή, που απαρτίζεται από ιατρούς του ειδικού σώματος υγειονομικών επιτροπών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Με όμοια απόφαση, μετά από πρόταση της ανωτέρω επιτροπής καθορίζονται και άλλες, πλην των ανωτέρω, παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ’ αόριστον.
Με την ίδια διαδικασία τροποποιείται ο σχετικός κατάλογος παθήσεων.


Ολόκληρος ο νόμος υπάρχει και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.