Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Άλλος ένας νεκρός από τη γρίπη των πτηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θύμα ένας 38χρονος άντρας στην Κίνα.

Δύο ακόμα άνθρωποι προσβλήθηκαν από το στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών στην ανατολική Κίνα, εκ των οποίων ο ένας, ένας 38χρονος μάγειρας πέθανε, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της επαρχίας Τσετζιάνγκ.

Ο άλλος άνθρωπος που προσβλήθηκε από το στέλεχος αυτό της γρίπης των πτηνών είναι ένας 67χρονος συνταξιούχος, κάτοικος της Χανγκζού, η οποία είναι η πρωτεύουσα της Τσετζιάνγκ.

Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο προσβλήθηκαν οι δύο αυτοί άνθρωποι από τον ιό, αλλά επισημαίνεται ότι κανένας από αυτούς με τους οποίους βρίσκονταν σε στενή επαφή δεν έχει προς το παρόν προσβληθεί από τη νόσο.

Το στέλεχος Η7Ν9 της γρίπης των πτηνών, το οποίο δεν μεταδιδόταν μέχρι πρόσφατα στον άνθρωπο, έχει προσβάλει συνολικά εννέα ανθρώπους στο ανατολικό τμήμα της Κίνας και έχει προκαλέσει το θάνατο τριών. Οι δύο πρώτοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Σανγκάη.

Χθες, στην γειτονική επαρχία Τζιανγκσού καταγράφηκαν τέσσερα νέα κρούσματα αυτής της νέας μορφής της γρίπης των πτηνών που προσβάλει τον άνθρωπο.

Σήμερα το Βιετνάμ, το οποίο είχε πληγεί πάρα πολύ από το στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών, απαγόρευσε τις εισαγωγές πουλερικών από την Κίνα.

Στις αρχές Μαρτίου, ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι η γρίπη των πτηνών έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 360 ανθρώπων στον κόσμο από το 2003. Το πιο κοινό στέλεχος της νόσου, το Η5Ν1, μεταδίδεται μέχρι στιγμής από τα ζώα στον άνθρωπο, αλλά οι επιστήμονες φοβούνται την περίπτωση να υπάρξει μια μετάλλαξή του η οποία θα επιτρέπει την μετάδοσή του από άνθρωπο σε άνθρωπο, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μια επιδημία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.