Σάββατο 6 Απριλίου 2013

"Φοροπαγίδες" στα εισοδήματα κάτω των 5.000€

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Παγίδες» υπερφορολόγησης για περίπου 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ κρύβουν φέτος οι διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας για τα τεκμήρια διαβίωσης.

Οι φορολογούμενοι αυτοί, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι θα υποχρεωθούν καταρχάς να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, έστω και αν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 ήταν πενιχρά ή ακόμη και μηδενικά. Και αυτό καθώς από φέτος καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή δηλώσεων για όλους τους ενήλικες. Επιπλέον, οι φορολογούμενοι αυτοί μόνο και μόνο επειδή διαμένουν σε κατοικίες θα χρεωθούν από την εφορία με τα ελάχιστα ποσά τεκμηρίων διαβίωσης, των 3.000 ευρώ εφόσον είναι άγαμοι ή των 5.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμοι, καθώς επίσης και με τα τεκμήρια διαβίωσης που αντιστοιχούν στις κατοικίες τις οποίες δεν χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, οι 2,4 εκατομμύρια φορολογούμενοι με πραγματικά εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ κινδυνεύουν επίσης να χρεωθούν άδικα με υπέρογκους φόρους όχι μόνο επειδή θα αναγκαστούν να εμφανίσουν στην εφορία τεκμαρτά εισοδήματα μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ, αλλά επειδή η συνολική αξία των αποδείξεων του 2012 που έχει συγκεντρώσει ο καθένας από αυτούς είναι πολύ πιθανό να μην καλύπτει το 25% του τεκμαρτού εισοδήματος αλλά το 25% του πραγματικού.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:














Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.