Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κίνδυνος για την καρδιά τα παραπανίσια κιλά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικός ο ρόλος του Δείκτη Μάζας Σώματος.

Ακόμη και λίγα παραπανίσια κιλά μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την καρδιά, προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες οι οποίοι, έπειτα από μελέτη που έκαναν, διαπίστωσαν πως κάθε αύξηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) κατά πέντε μονάδες, αύξανε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 23% - το αντίστοιχο με τη γήρανση κατά 2,5 χρόνια.

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης παρακολούθησαν επί περισσότερο από μία δεκαετία την πορεία της υγείας 1,2 εκατομμυρίου γυναικών από την Αγγλία και την Σκοτία.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση «BMC Medicine», μία στις 11 αδύνατες γυναίκες (μέσος ΔΜΣ ίσος με 21) χρειάστηκαν νοσηλεία στο νοσοκομείο εξαιτίας της καρδιοπάθειας ή έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της, στις ηλικίες 55-74 ετών.

Η αντίστοιχη αναλογία στις παχύσαρκες (μέσος ΔΜΣ ίσος με 34) ήταν μία στις 6 για τις ίδιες ηλικιακές ομάδες.

«Ο κίνδυνος αναπτύξεως στεφανιαίας νόσου αυξάνεται ακόμα και με μικρές αυξήσεις του ΔΜΣ και αυτό το είδαμε όχι μόνο στις γυναίκες με το μεγαλύτερο σωματικό βάρος, αλλά και σε όσες δεν ήταν παχύσαρκες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντέξτερ Κανόϊ, καρδιαγγειακός επιδημιολόγος στο πανεπιστήμιο.

«Οι μικρές βελτιώσεις του ΔΜΣ, σε συνδυασμό με αποφυγή του καπνίσματος, της υπερκατανάλωσης αλκοόλ και της καθιστικής ζωής, μπορεί να αποδειχθούν σωτήριες για τις γυναίκες», πρόσθεσε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.