Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κρήτη: Περιμένουν ακόμα τον γιατρό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η αναλγησία του κράτους απέναντι στις τοπικές κοινωνίες της Κρητικής υπαίθρου αποτυπώνεται σε δύο περιπτώσεις ιατρείων τα οποία κατασκευάστηκαν με χρήματα πολιτών αλλά ακόμα δεν έχει προσληφθεί γιατρός για να λειτουργήσουν. Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Πρόκειται για τα περιφερειακά ιατρεία στα χωριά Στάβιες του δήμου Γόρτυνας και Άρβης του δήμου Βιάννου.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι τοπικές κοινωνίες των μικρών χωριών κατάφεραν με δικούς τους οικονομικούς πόρους να αποκτήσουν ιδιόκτητα κτίρια που θα στεγάσουν τα ιατρεία. Κτίρια με σύγχρονες προδιαγραφές, που διαθέτουν ακόμη και διαμέρισμα διαμονής του γιατρού.

Ωστόσο, τα ιατρεία δεν λειτούργησαν ποτέ.

Το θέμα που αποτελεί ένα ακόμα ελληνικό ... παράδοξο, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου με επίκαιρη ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό υγείας:

«Επειδή από τις μέχρι σήμερα απαντήσεις του Υπουργείου, συμπεραίνει κανείς ότι δεν υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες κατοίκους, επειδή για τη λειτουργία των συγκεκριμένων ιατρείων – τα οποία θα αποτελέσουν μια σημαντική πηγή βοήθειας για την τοπική κοινωνία – δεν υπάρχει οικονομικό κόστος, καθώς είναι πλήρως εξοπλισμένο και το μόνο που απομένει είναι η παρουσία γιατρού, σας ζητώ να προχωρήσετε στην τοποθέτηση γιατρών, προκειμένου να τεθούν άμεσα σε λειτουργία τα ιατρεία στις Στάβιες του Δήμου Γόρτυνας και της Άρβης στο Δήμο Βιάννου».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.