Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πέντε δράσεις κατά της ελληνοποίησης αμνοεριφίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ενόψει Πάσχα.

Πέντε δράσεις για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αμνοεριφίων ενόψει του Πάσχα και της πάταξης του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων», αποφασίστηκαν στη διάρκεια χθεσινής ευρείας σύσκεψης υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμου Χαρακόπουλου και τη συμμετοχή παραγόντων της αγοράς, του ΣΔΟΕ, του ΕΦΕΤ, των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ειδικότερα, συστήνεται καταρχάς Διυπουργική Ομάδα Συντονισμού Ελέγχων, αποτελούμενη από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Κορασίδη, τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή Γ. Στεργίου και εκπροσώπους του ΣΔΟΕ, των Γενικών Διευθύνσεων Κτηνιατρικής και Ζωικής Παραγωγής, του ΕΦΕΤ και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα.

Δεύτερον, ενεργοποιείται σύστημα άμεσης προειδοποίησης του ακριβούς τόπου παράδοσης των διακινούμενων σφάγιων.

Τρίτον, εντείνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα εισαγόμενα από τρίτες χώρες αμνοερίφια στους Σταθμούς Υγειονομικού και Κτηνιατρικού Ελέγχου στα σύνορα.

Τέταρτον, ενισχύονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την προέλευση των αμνοεριφίων σε όλο το μήκος της αλυσίδας τροφοδοσίας, από τους παραγωγούς έως και τους κρεοπώλες.

Και πέμπτον, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Εμπορίου, Στ. Κομνηνού, θα υπάρξει σύσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να συζητηθούν θέματα αρμοδιότητάς της.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε το απαράδεκτο φαινόμενο της ελληνοποίησης αμνοεριφίων» διεμήνυσε μετά τη λήξη της σύσκεψης ο κ. Χαρακόπουλος και πρόσθεσε: «Η προστασία της δημόσιας υγείας και η αποτροπή φαινομένων εξαπάτησης του καταναλωτή αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αρχές της πολιτικής μας. Οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής πρέπει να τηρούνται ευλαβικά σε όλο το μήκος της αγροδιατροφικής αλυσίδας, από την παραγωγή μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.