Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΙΣΑ: Οι τελικές σταγόνες για την έκρηξη στην υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την έντονη αντίδρασή του στον περιορισμό της αποζημίωσης των σκευασμάτων με δραστική ουσία πραζόλη (prazole) μόνο για τη θεραπεία πεπτικού έλκους και γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και η οποία θα συνταγογραφείται μόνο από γαστρεντερολόγους, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ζητά την άμεση ανάκληση του περιορισμού και τονίζει ότι η συνταγογράφηση της ανωτέρω δραστικής ουσίας μόνο από γαστρεντερολόγους θα επιφέρει τεράστια ταλαιπωρία τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς.

«Η δικαιολογία», σημειώνει, «ότι υπάρχει δυνατότητα συνταγογράφησης ρανιτιδίνης για γαστροπροστασία μας γυρνά 20 χρόνια πίσω» και αναμένεται, όπως τονίζεται, «να προκύψουν τεράστια προβλήματα για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία με τεράστιες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πρόκειται να δεχθούν μεγαλύτερο όγκο ασθενών εξαιτίας των ως άνω επιπλοκών».

Όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, έχει δεχθεί τεράστιο αριθμό καταγγελιών από γιατρούς και πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις αυτού του προβλήματος, για το οποίο έχει λάβει θέση και η Επαγγελματική Ένωση Γαστρεντερολόγων Ελλάδας, η οποία, όπως υπογραμμίζει, θεωρεί επιβεβλημένη την επανεξέταση του θέματος.

«Με τις ενέργειες αυτές, μπαίνουν και οι τελικές σταγόνες για την έκρηξη στο χώρο της Υγείας, διότι κυριαρχούν αυστηρά τα νούμερα και όχι η ανθρώπινη ζωή. Ως εκ τούτου, ζητούμε την άμεση τροποποίηση της λίστας για τη διευθέτηση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια μας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» καταλήγει ο ΙΣΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.