Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

"Όχι" στην υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Ρεθύμνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη εξέδωσαν οι φορείς του Ρεθύμνου. Πιο συγκεκριμένα, το ψήφισμα υπογράφουν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, ο Ιατρικός Σύλλογος Ρεθύμνου, το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ, η ΟΕΒΕΡ, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο ΑμεΑ νομού Ρεθύμνου.

Στο ψήφισμά τους καταδικάζουν την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται στο νομό Ρεθύμνου, τόσο στο νοσοκομείο όσο και στον ΕΟΠΥΥ, ενώ ζητούν την κάλυψη των κενών θέσεων που θα προκύψουν από τη μη ανανέωση των συμβάσεων των γιατρών.

Αναλυτικά, στο ψήφισμα αναφέρεται:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε προσπάθεια υποβάθμισης των Υπηρεσιών Υγείας που προσφέρονται τόσο από το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όσο και από τις υποδομές του ΕΟΠΥΥ στην πόλη μας.
Ως εκ τούτου θεωρούμε απαράδεκτη την άρνηση του ΕΟΠΥΥ να ανανεώσει τις συμβάσεις έργου με τους μέχρι τώρα συνεργαζόμενους γιατρούς, πράγμα που θα στερήσει παντελώς τη δυνατότητα από τους συμπολίτες μας να τύχουν στοιχειωδών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Με τις εν λόγω μεθοδεύσεις θα μειωθεί ακριβώς στο μισό το δυναμικό του ΙΚΑ /ΕΟΠΥΥ στο Νομό μας, οδηγώντας στη μαθηματική κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ.
Ακόμη είμαστε απόλυτα αντίθετοι σε κάθε λογική λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ με κανόνες λογιστικής χωρίς να λαμβάνει μέριμνα των πραγματικών υγειονομικών αναγκών των πολιτών.
Δεν μπορούμε να δεχτούμε με κανένα τρόπο την προοδευτική απόσυρση της πολιτείας από τις κοινωνικές παροχές.

Ζητάμε την εκ νέου κάλυψη των θέσεων των οποίων λήγουν οι συμβάσεις με μόνιμο προσωπικό λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη ότι ο πληθυσμός του Νομού μας τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζεται και θα προσθέταμε χωρίς ίχνος υπερβολής, ότι οι δομές υγείας στο Νομό μας επιβάλλεται να αναβαθμισθούν και όχι να υποβαθμίζονται».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.