Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Απολύσεις 2.000 επίορκων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απολύσεις-εξπρές για περίπου 2.000 δημοσίους υπαλλήλους στους οποίους έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα, θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σε συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους δανειστές, ως δείγμα γραφής της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα απομακρύνει άμεσα τους επίορκους.

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε επίσης για κάθε απομάκρυνση επίορκου υπαλλήλου να έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση να προσλαμβάνει ισάριθμους επιτυχόντες σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα, προκειμένου να στελεχωθούν υπηρεσίες «πρώτης γραμμής», όπως οι εφορίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αμεσα αναμένεται να κατατεθεί και νομοθετική ρύθμιση όπου θα προβλέπει την πλήρη περικοπή των αποδοχών όσων υπαλλήλων τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία λόγω πειθαρχικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν ζητήσει από τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης τη δέσμευση της κυβέρνησης για κινητικότητα και διαθεσιμότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, από τους οποίους οι 20.000 θα πρέπει να οδηγηθούν σε απόλυση έως τον Δεκέμβριο του 2014 και οι 7.500 από αυτούς έως τον Δεκέμβριο του 2013 εκτός της απομάκρυνσης των 1.000-2.000 επίορκων υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο.

Στην πρόταση της τρόικας δεν ξεκαθαρίζεται από ποια κατηγορία υπαλλήλων θα προέλθουν οι 7.500 απολύσεις μέχρι τα τέλη του 2013 καθώς εάν δεν σχετίζονται με την ομάδα των πειθαρχικά ελεγχόμενων υπαλλήλων τότε αφορούν οριζόντιες απολύσεις με καταργήσεις ολόκληρων κλάδων εργαζομένων. Από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης υπήρξε προσπάθεια να μειωθεί ο τελικός αριθμός των απολύσεων, με στόχο να περιοριστούν μόνο στους επίορκους και τους ακατάλληλους για εργασία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.