Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ζητείται έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη για το Κέντρο σπαστικών και αναπήρων παιδιών "η Ανεμώνη"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επείγουσα και θερμή έκκληση προς τους αληθώς αλληλέγγυους πολίτες να συνδράμουν οικονομικά την συνέχιση των υπηρεσιών του απευθύνει το Κέντρο Σπαστικών και Αναπήρων Παιδιών “η Ανεμώνη” το οποίο για δεύτερη τον τελευταίο χρόνο φορά απετέλεσε στόχο διάρρηξης που απειλεί ακόμα και αυτή την επιβίωσή του.

Η διάρρηξη πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 και 26 Μαρτίου και ήταν – κυριολεκτικά – καταστροφική. Συγκεκριμένα, από το Κέντρο κλάπηκαν το χρηματοκιβώτιο όπου υπήρχαν χρήματα του Παγκύπριου Συνδέσμου προστασίας σπαστικών και αναπήρων παιδιών απαραίτητα για τις άμεσες ανάγκες του, μια βιντεοκάμερα, μια φωτογραφική μηχανή, μια τηλεόραση και ένας προβολέας. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου “η διάρρηξη έγινε σε μιά περίοδο που το κέντρο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία πιθανόν να οδηγήσουν στον τερματισμό των υπηρεσιών του μετά από τριάντα χρόνια λειτουργίας”.

Σημειώνεται ότι στο Κέντρο “η Ανεμώνη” προσφέρεται μια πλειάδα κρίσιμων υπηρεσιών σε παιδιά με Εγκεφαλική Παράλυση που έχει σαν στόχο να καταστούν σταδιακά όσο το δυνατό ανεξάρτητα και αυτοεξυπηρετούμενα. Στο όνομα των παιδιών αυτών και της διεκδίκησης από μέρους τους του δικαιώματος στην στοιχειώδη κοινωνική αξιοπρέπεια όσοι ενδιαφέρονται να στηρίξουν ενεργά καλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Σύνδεσμο στο τηλέφωνο 22771930.



Πηγή: http://www.cybc.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.