Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

6 Απριλίου, "Περπατώ - Διεκδικώ με τους τυφλούς": Δρόμους κοινωνικής δικαιοσύνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μήνυμα μαζικής συμμετοχής στις πορείες υπό τον εξαίρετα νοηματοδοτημένο τίτλο “Περπατώ – Διεκδικώ με τους Τυφλούς: Δρόμους Κοινωνικής Δικαιοσύνης” που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Απριλίου 2013, απευθύνει προς το χειραφετημένο κομμάτι της κυπριακής κοινωνίας η διοργανώτρια Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών (ΠΟΤ).

Οι πορείες που θα γίνουν σε Λεμεσό και Λάρνακα διοργανώνονται από την ΠΟΤ σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ευημερίας Τυφλών και τη Σχολή Τυφλών. Εχουν τον χαρακτήρα μεταφορικού καλέσματος προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να συμπορευτούν με το πρωτοπόρο κίνημα των κυπρίων τυφλών στην προσπάθεια για κατοχύρωση θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνθηκών αληθούς κοινωνικής ισότητας. Αντιστρατεύονται οτιδήποτε παραπέμπει σε φιλανθρωπική προσέγγιση, είναι πορείες ξεκάθαρα διεκδικητικές. Οι κύπριοι τυφλοί δεν ... “αγωνίζονται” για τρόφιμα, χάδια ή φιλοδωρήματα, αλλά για την ανάπτυξη της ευρύτερης δυνατής κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στις υφιστάμενες κοινωνικές ανισότητες.




Κάποιες απαραίτητες πληροφορίες για όσους επιθυμούν να μετάσχουν: Η Πορεία στη Λεμεσό, όπου θα πάρουν μέρος οι τοπικές αρχές και άλλα οργανωμένα σύνολα και φίλοι των οργανώσεων των τυφλών της Κύπρου, θα ξεκινήσει από το Γραφείο του Έπαρχου Λεμεσού στην Οδό Ανεξαρτησίας και θα καταλήξει στο Δημόσιο Κήπο της πόλης. Την εκδήλωση της Λεμεσού έχει θέσει υπό την αιγίδα του ο υπουργός παιδείας και πολιτισμού Κ.Κενεβέζος, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη της σε επίσημη τελετή (θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο προαύλιο του Γραφείου του Έπαρχου Λεμεσού στην Οδό Ανεξαρτησίας).

Η Πορεία στη Λάρνακα έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τ. Μητσόπουλου. Η επίσημη τελετή έναρξής της θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο προαύλιο του Οικήματος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ευημερίας Τυφλών (οδός Γουίλιαμ Γουίαρ, έναντι γραφείων Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας). Η πορεία στη Λάρνακα θα ξεκινήσει από το οίκημα του ΠΣΕΤ και θα καταλήξει στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων μέσω του εμπορικού κέντρου της πόλης της Λάρνακας. Στην πλατεία του παλαιού Δημαρχείου θα λειτουργήσει περίπτερο, όπου θα διανέμεται ενημερωτικό/πληροφοριακό υλικό και θα πωλούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είδη καλαθοπλεκτικής και χειροτεχνήματα που κατασκευάζουν οι τυφλοί της Κύπρου.

*Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα 22813383, 25716125 και 24665335 στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα, αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.