Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Διαμαρτυρία με επεισόδια των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο σχετικά άρθρα με το θέμα.

--------------------

Καθιστική διαμαρτυρία των εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ




Την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και την υψηλή ποιότητα των δημόσιων και δωρεάν προγραμμάτων θεραπείας του ΟΚΑΝΑ διεκδικούν οι εργαζόμενοί του οι οποίοι διοργανώνουν, σήμερα στις 19:00, καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Μετά την κατάληψη των κεντρικών υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην κατάληψη των υπηρεσιών και της Θεσσαλονίκης γιατί, όπως εξηγούν σε ανακοίνωση, «είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε για να αντιδράσουμε σε όλες εκείνες τις πολιτικές επιλογές, που υπονομεύουν την προοπτική του Οργανισμού, απαξιώνουν την αξιοπρέπεια και το περιεχόμενο της δουλειάς μας και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των 8.500 θεραπευόμενων στα προγράμματα υποκατάστασης».

Ο Σύλλογος εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ καταγγέλλει την πολιτεία ότι «με τη συστηματική υποχρηματοδότηση και τις επιλογές των εκάστοτε διορισμένων διοικήσεων, οδηγεί τον ΟΚΑΝΑ ουσιαστικά σε μια πορεία αυτοκατάργησης».

«Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά», συμπληρώνουν, «στα κεφάλια όλων των εργαζομένων επικρέμεται η απειλή εισαγγελικής έρευνας για επιστροφή αμοιβών ως ‘αχρεωστήτως καταβληθείσες’, γιατί κάποιοι ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε διατεταγμένη υπηρεσία, θέλησαν να ακυρώσουν ακόμη και αναδρομικά το δικαίωμα των εργαζομένων να αμείβονται με βάση τις Συλλογικές τους Συμβάσεις».


Πηγή: http://www.enikos.gr

--------------------

Δακρυγόνα έξω από το υπουργείο Υγείας


Χρήση χημικών έγινε το μεσημέρι από το υπουργείο Υγείας, κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας εργαζομένων των φορέων ψυχικής υγείας.


Τουλάχιστον 250 άτομα των μονάδων ψυχικής υγείας και του ΟΚΑΝΑ πραγματοποιούσαν συγκέντρωση και όταν επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο, χτυπώντας τα ρολά του υπουργείου, εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.