Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Διακοπή σύνταξης σε 2.277 συνταξιούχους του δημοσίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στην διακοπή της σύνταξης σε 2.277 περιπτώσεις που δεν απογράφησαν από το σύνολο των 447.162 συνταξιούχων του δημοσίου που συμμετείχαν στη διαδικασία προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Επίσης κατά τη διαδικασία της απογραφής προέκυψε ότι σε 2.304 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει, η σύνταξη καταβάλλονταν κανονικά μετά το θάνατό τους και για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών από την ημερομηνία διαγραφής τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις στις περιπτώσεις αυτές ανέρχονται σε 26,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ύστερα από την αναζήτηση των αρμοδίων υπηρεσιών βρέθηκαν τα 14,9 εκατ. ευρώ ενώ το υπόλοιπων ποσό των 11,9 εκατ. ευρώ αναζητείται.

Μάλιστα από αυτές τις 2.304 συντάξεις , έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 92 περιπτώσεις άνω των 30.000 ευρώ η κάθε μία, για τις οποίες δεν είχε γίνει η επιβεβλημένη ενημέρωση των υπηρεσιών για να προβούν στη διακοπή καταβολής της σύνταξης, ενώ δεν βρέθηκε και το ποσό των 6.2 εκατ. ευρώ που είχε κατατεθεί στους δηλωθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς

Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στο πλαίσιο και της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων του Σχεδίου Νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την τροποποίηση και τη βελτίωση συνταξιοδοτικών, δημοσιονομικών, διοικητικών και λοιπών διατάξεων του Υπουργείου Οικονομικών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.