Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Σε κατάθλιψη οι οπαδοί της χέβι μέταλ μουσικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με έρευνα, οι επιστήμονες εντόπισαν «αξιοσημείωτα υψηλά επίπεδα κατάθλιψης και άγχους στους ανθρώπους που ακούν χέβι μέταλ /χαρντ ροκ μουσική, σε σύγκριση με αυτούς που δεν ακούν καθόλου αυτό το είδος».

Η βάση ήταν ένα δείγμα 551 μαθητών κολλεγίου, που χωρίστηκαν σύμφωνα με τις μουσικές προτιμήσεις τους και τα συμπτώματα που παρουσίαζαν γύρω από πιθανή κατάθλιψη. Το 57% των συμμετεχόντων δήλωσαν οπαδοί της χέβι μουσικής.

Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε να περιγράψουν ακριβώς τις προτιμήσεις τους σε διάφορα υπό-είδη της χέβι μέταλ, όπως χαρντ ροκ πανκ, ντεθ μεταλ και θρας μέταλ. Όσοι ακούν κλασικό χέβι μέταλ «τείνουν να παρουσιάζουν σκοτεινές συμπεριφορές και να χρησιμοποιούν έντονους στίχους που εκφράζουν θυμό, κατάθλιψη και ζοφερά συναισθήματα, σε συνδυασμό με ουρλιαχτά και γρυλίσματα».

Οι ερευνητές έκαναν έτσι την υπόθεση πως οι συμμετέχοντες που ακούν χέβι μέταλ θα παρουσιάσουν υψηλότερα επίπεδα κατάθλιψης και άγχους σε σχέση με αυτούς που δεν ακούν καθόλου αυτό το είδος. Όντως, οι αναλύσεις έδειξαν πως τα επίπεδα άγχους και καταθλιπτικής συμπεριφοράς είναι πολύ υψηλά μεταξύ των ακροατών χέβι μέταλ μουσικής, με κάθε υπό-είδος όμως να διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα σε σχέση με το άγχος ή την έκρηξη θυμού που προκαλεί.

Η ανάλυση επίσης αποκάλυψε πως οπαδοί της χαρντ ροκ είναι πρωταθλητές στα παραπάνω συμπτώματα, ενώ πολύ ψηλά στην εμφάνιση κατάθλιψης βρίσκονται οι οπαδοί της emo μουσικής.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.