Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Νέο ΚΑΠΗ ανοίγει τις πύλες του στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εγκαίνια τη Δευτέρα.

Το 11ο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), το οποίο θα λειτουργεί με ευθύνη του δήμου Χανίων, εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 στις 19.00 στη Δημοτική Ενότητα Κεραμειών.

Το νέο ΚΑΠΗ θα φιλοξενηθεί στον χώρο του πρώην δημαρχείου και όπως δήλωσε σήμερα ανακοινώνοντας την έναρξη της λειτουργίας του ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης «μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής των Χανίων, από την ανάληψη των καθηκόντων της, υπήρξε η στήριξη αλλά και η επέκταση των κοινωνικών δομών του νέου "καλλικρατικού δήμου"».

«Αυτό αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, προτάσσοντας την κοινωνική πολιτική ως κυρίαρχη πολιτική στη δύσκολη περίοδο που βιώνουν η χώρα μας και οι πολίτες της» πρόσθεσε ο κ. Σκουλάκης.

Το ΚΑΠΗ Κεραμειών είναι το τέταρτο νέο ΚΑΠΗ που λειτουργεί η δημοτική αρχή τα τελευταία δύο χρόνια, μετά από εκείνα των Βαμβακόπουλου, Δαράτσου και Κουνουπιδιανών. Στο νέο ΚΑΠΗ θα εφαρμόζεται και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με σκοπό την παροχή καθημερινής φροντίδας σε μη αυτοεξυπηρετούμενα, πάσχοντα, μοναχικά και οικονομικά αδύναμα ηλικιωμένα άτομα της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας, στα οποία παρέχεται ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και οικιακή βοήθεια. Ήδη, έχουν εγγραφεί 22 μέλη, ενώ, μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εξυπηρετούνται 15 άτομα.

Οι υπηρεσίες που παρέχει το ΚΑΠΗ αφορούν, κοινωνική εργασία στα μέλη του και το οικογενειακό περιβάλλον τους (συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, παροχή βοήθειας για διεκπεραίωση υποθέσεων), νοσηλευτική φροντίδα (μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση σακχάρου, ενέσεις), φυσικοθεραπεία (κινησιοθεραπεία, μαλάξεις), συνταγογράφηση, δραστηριότητες για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και την κινητοποίηση των μελών (εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, σεμινάρια, οργάνωση εκδηλώσεων), επιμόρφωση (διαλέξεις, μελέτη θεμάτων, συμμετοχή σε ημερίδες, διοργάνωση ομιλιών με θέματα κοινού ενδιαφέροντος) και εντευκτήριο, όπου προσφέρονται ροφήματα-αναψυκτικά σε τιμές κόστους με σκοπό τη συνάθροιση και συναναστροφή των μελών στον χώρο του Κέντρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.