Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες απαιτεί η ΠΟΣΔΕΠ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή διαμαρτυρίας των πανεπιστημιακών στον υπ. Παιδείας.

Για την επαπειλούμενη διακοπή της πρόσβασης στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και στα επιστημονικά περιοδικά, διαμαρτύρεται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Στάθης Σταθόπουλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Το θέμα, όπως λέει ο πρόεδρος, «είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής (και όχι μόνο) κοινότητας», καθώς μία τέτοια εξέλιξη «θα δημιουργήσει ανεπανόρθωτα προβλήματα και δυσλειτουργίες στο έργο μας».

Η Ομοσπονδία έχει αναφερθεί στο θέμα και στο παρελθόν, αλλά τώρα επανέρχεται με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση.

Ο κ. Σταθόπουλος επικαλείται παλαιότερη απάντηση του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία «το "έργο εντάχθηκε" και μετά "απεντάχθηκε" χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται ποιος φέρει την ευθύνη της απένταξης».

Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι από την απάντηση του υπουργείου δεν προκύπτει τι πρόκειται να γίνει και πότε πρόκειται να λυθεί το θέμα.

Τώρα, ζητούν από τον υπουργό να προσδιορίσει δύο θέματα: την ευθύνη για την πράξη, με την οποία απεντάχθηκε το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο οποίο είχε ενταχθεί, και πότε θα λυθεί το θέμα, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες και στα επιστημονικά περιοδικά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.