Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«Δεν θα αποφέρει οφέλη η νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΒΕΑ: Τα Ταμεία έχουν τεράστια ανάγκη από εισροή εσόδων.

«Η νέα ρύθμιση οφειλών ως προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, έτσι όπως προωθείται δεν πρόκειται να αποφέρει οφέλη ούτε στις επιχειρήσεις, αλλά ούτε και στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν τεράστια ανάγκη από εισροή εσόδων».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με αφορμή τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση σχετικά με την ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και το Δημόσιο. Το επιμελητήριο με έγγραφο του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τους βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων επισημαίνει τα εξής:

Δεδομένης της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν σήμερα σχεδόν στο σύνολο τους οι ελληνικές επιχειρήσεις απαιτούνται ρεαλιστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αποπληρωμής οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία που θα εξασφαλίζουν κρατικά έσοδα αλλά και την συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και την απομάκρυνση κινδύνων για περαιτέρω απώλεια θέσεων εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή προτείνεται :

-Κεφαλαιοποίηση (πάγωμα) των παλαιών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα αποπληρωμής μετά το 2014. Με την κεφαλαιοποίηση θα παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο, τουλάχιστον για την περίοδο 2013-2014, να πληρώνει μόνο τις τρέχουσες εισφορές του. Με αυτόν τον τρόπο οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ θα μπορούν να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και παράλληλα να διατηρήσουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη της οικογένειας τους.

-Να μην αποκλειστούν επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί σε προηγούμενες ρυθμίσεις και μάλιστα ήταν συνεπείς.

-Να καθιερωθούν μικρές σε ύψος δόσεις και να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των χρεών από μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων.

-Να μην καταργηθεί η πάγια ισχύουσα ρύθμιση του Ν. 3863/2010.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.