Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Εξασφαλίστηκε το ωράριο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για τη θερινή περίοδο το ωράριο θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, διαβεβαίωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων για τη θερινή περίοδο στα λιμάνια που προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια.

Τη διαβεβαίωση έδωσε ο Κ. Τζαβάρας σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Σύμφωνα τον πρόεδρο της Ένωσης, Θεόδωρο Κόντε, το ωράριο λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων για τη θερινή περίοδο, θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ ο υπουργός Κ. Τζαβάρας διαβεβαίωσε ότι έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα στο υπουργείο, που θα είναι σε συνεχή επικοινωνία, επί 24ωρου βάσεως, με όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τουριστικούς κλάδους, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα κατά τις επισκέψεις τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

Η ΕΕΚΦΝ έχει υποβάλει στοιχεία στο υπουργείο σχετικά με τα προγράμματα δρομολογίων των κρουαζιεροπλοίων και τις ώρες παραμονής τους στα τουριστικά λιμάνια, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να διαμορφώσουν τα ωράρια λειτουργίας των χώρων αυτών.

Σύμφωνα με παράγοντες της τουριστικής αγοράς, φέτος, περίπου 1,5 εκατ. περισσότεροι τουρίστες θα επισκεφθούν τη χώρα μας υπερκαλύπτοντας τις απώλειες του 2012.

Το 2012 που ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω των πολιτικών εξελίξεων, το σύνολο των αφίξεων στη χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, ανήλθε σε 15.517.622 από 16.427.247 που ήταν το 2011. Δηλαδή, παρουσίασε μείωση κατά 909.625 ή 5,5% .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.