Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

"Ανάγκη να δοθεί λύση στα προβλήματα του ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την επιτακτική ανάγκη να δοθεί λύση στα προβλήματα που παρουσιάζονται στο ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας, λόγω της έλλειψης προσωπικού ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης, όπως εξηγεί σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε: "ενημέρωσε τον αρμόδιο Υπουργό για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την υπαγωγή του ΚΕΦΙΑΠ στο Γ. Ν. Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», που, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δ..Σ κ. Παπαδάτος, αντί να ενισχύσει τη λειτουργία του Κέντρου, δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς το ελάχιστο διαθέσιμο προσωπικό είναι υποχρεωμένο να παρέχει υπηρεσίες (πχ φυσιοθεραπείες) σε ασθενείς εσωτερικούς και εξωτερικούς του Νοσοκομείου και όχι μόνο σε άτομα με αναπηρία.

Επίσης, ο Γιώργος Κοντογιάννης επεσήμανε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, καθώς το μόνιμο προσωπικό δεν υφίσταται πια (λόγω, κυρίως, μετακινήσεων σε άλλους Νομούς) και οι υπηρεσίες πλέον παρέχονται από το ελάχιστο επικουρικό προσωπικό των πέντε ατόμων, των οποίων άλλωστε η σύμβαση λήγει σε ένα περίπου μήνα.
Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό στο ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας. Συγκεκριμένα έθεσε τα εξής ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας:

1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπ. Υγείας ώστε να καλυφθούν τα κενά σε μόνιμο προσωπικό (διοικητικό και ιατρικό) στο ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας;

2. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπ. Υγείας ώστε να καλυφθούν τα κενά σε επικουρικό προσωπικό στο ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας;

3. Θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των πέντε ατόμων που υπηρετούν ως επικουρικό προσωπικό στο ΚΕΦΙΑΠ Ηλείας;

4. Ποια μέτρα θα ληφθούν για τη γενικότερη ενίσχυση του ΚΕΦΙΑΠ και τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία σε όλη τη χώρα και την Ηλεία ειδικά;"



Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.