Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Υγεία και ευεξία εξασφαλίζει η σωστή διατροφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζουμε.

Η τροφή αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας για τη διατήρηση του ανθρώπινου οργανισμού. Από την πιο απλή λειτουργία έως την πιο πολύπλοκη, ο κάθε οργανισμός καταναλώνει τα ανάλογα ποσά ενέργειας, ποσά τα οποία διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο μιας και υπάρχουν άτομα περισσότερα δραστήρια από κάποια άλλα, άτομα με διαφορά ύψους, ηλικίας, γένους κτλ.

Η σωστή διατροφή θέλει γνώση γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα. Αποτελέσματα που μπορεί να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον οργανισμό μας.

Σήμερα βομβαρδιζόμαστε από πληροφορίες που μας αποπροσανατολίζουν πλήρως, όταν μια καινούρια ερεύνα στο θέμα της διατροφής έρχεται να καταρρίψει μια άλλη, προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο για το τι πρέπει να τρώει και τι όχι.

Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ απλά!

Έχοντας μια γενική εκπαίδευση και εφαρμόζοντας κάποιες βασικές αρχές της σωστής διατροφής μπορούμε να αποφύγουμε παθολογικές καταστάσεις όπως υπέρταση, σάκχαρο, υπερλιπιδαιμίες, ορθοπεδικά προβλήματα, άπνοια ύπνου και ροχαλητό καθώς και καρδιαγγειακά νοσήματα.

Έτσι λοιπόν, αποφεύγουμε να καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά (πλήρη γαλακτοκομικά, ορατό λίπος στα κρεατικά, πέτσες κ.α. ), ενώ τρώμε συχνά τροφές πλούσιες σε απαραίτητα λιπαρά οξέα τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες και λειτουργούν ως ασπίδα στον οργανισμό. Τα Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα (απαραίτητα λιπαρά οξέα) βρίσκονται σε ψάρια όπως σαρδέλες, σκουμπρί, σολομό, επίσης σε ξηρούς καρπούς, στο ελαιόλαδο και στο σουσάμι.

Καταναλώνουμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως μιας και μας προσφέρουν απλόχερα μεγάλο ποσοστό βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Είναι καλύτερα να αποφεύγουμε ζυμαρικά, δημητριακά και ψωμί άσπρα προτιμώντας τα ολικής άλεσης αφού βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου ενώ μας δίνουν την αίσθηση του κορεσμού για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα.

Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό το οποίο είναι ένα από τα σπουδαιότερα θρεπτικά συστατικά για το σώμα. Κατά μέσο όρο πρέπει να πίνουμε 2 ½ λίτρα νερό ημερησίως.

Τέλος, εντάξτε την άσκηση στη ζωή σας. Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας βοηθάει στο να κάνει ο οργανισμός τις απαραίτητες (μπορεί και παραπάνω) καύσεις λίπους διατηρώντας έτσι το βάρος σας στα επιθυμητά όρια. Δεν χρειάζονται υπερβολές, 45 λεπτά αερόβιας άσκησης, 3-4 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά!

Και μην ξεχνάτε για να πετύχετε όλα τα παραπάνω δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το να έχετε απλά σύστημα.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.