Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Η παχυσαρκία επηρεάζει και την εγκεφαλική λειτουργία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές από την Κορέα εξέτασαν 250 άτομα ηλικίας 60-70.

Τα παχύσαρκα άτομα ηλικίας άνω των 60 φαίνεται πως βρίσκονται πιο κοντά στη «ζώνη» του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με ερευνητές από την Κορέα. Η έρευνά τους σε 250 άτομα ηλικίας 60-70 έδειξε ότι όσοι είχαν υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος και αυξημένη περίμετρο μέσης, σημείωσαν πολύ πιο χαμηλές επιδόσεις σε μια σειρά νοητικών τεστ στα οποία υποβλήθηκαν, συγκριτικά με άλλα άτομα ίδιας ηλικίας αλλά φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική περιοδική έκδοση Age and Ageing, έρχονται να ενισχύσουν τις εκτιμήσεις όσων ασχολούνται με το Αλτσχάιμερ ότι το περιττό σωματικό βάρος μπορεί να επηρεάσει την εγκεφαλική λειτουργία.

Ο επικεφαλής των ερευνών , Δρ. Νταε Χιουν Γιουν, επισημαίνει: «Τα ευρήματά μας έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Δημόσια Υγεία. Η πρόληψη της παχυσαρκίας, ιδιαίτερα της λεγόμενης κεντρικής παχυσαρκίας (στην περιοχή της κοιλιάς) ίσως αποδεικνύεται σημαντική και για την πρόληψη της άνοιας.

Άποψη με την οποία συντάσσεται και η Ένωση Αλτσχάιμερ της Μεγάλης Βρετανίας: «Ένα στα τρία άτομα άνω των 65 θα παρουσιάσουν κάποιας μορφής άνοια, ωστόσο υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να περιορίσουμε την πιθανότητα αυτή. Μια ισορροπημένη διατροφή, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, η συστηματική γυμναστική και η διατήρηση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης σε φυσιολογικά επίπεδα μπορούν να αποδειχτούν καθοριστικά».


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.