Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αθώος ο νευροχειρουργός του Γ. Αλβέρτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο σύζυγος της Α. Έβερτ υπέστη βαρύτατη αναπηρία μετά από εγχείριση.

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε σήμερα η αναίρεση που έχει ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Β. Πλιώτας κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε αθώος ο νευροχειρούργος Δημ. Ρολόγης για την υπόθεση του Γ. Αλβέρτη, συζύγου της Αλεξίας Έβερτ.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ρολόγης χειρούργησε τον κ. Αλβέρτη και του αφαίρεσε καλοήθη κύστη από τον εγκέφαλο, όμως κατά το μετεγχειρητικό στάδιο προκλήθηκε βαρύτατη αναπηρία στον σύζυγο της κυρίας Έβερτ.

Ο νευροχειρούργος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δυο ετών, καθώς η αναπηρία του κ. Αλβέρτη προκλήθηκε από αδικαιολόγητες ιατρικές παραλείψεις του κατά το μετεγχειρητικό στάδιο.

Σε δεύτερο δικαστικό βαθμό ο κ.Ρολόγης αθωώθηκε, καθώς κρίθηκε, ότι χειρούργησε μεν τον κ. Αλβέρτη, αλλά δεν ευθυνόταν κατά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αφού κατά το διάστημα αυτό ήταν διευθυντής σε άλλο νοσοκομείο και όχι σε αυτό που χειρουργήθηκε ο σύζυγος της Αλεξίας Έβερτ.

Στην αναίρεσή του ο αντεισαγγελέας επισημαίνει, ότι η εφετειακή απόφαση με την οποία αθωώθηκε ο νευροχειρούργος πάσχει από έλλειψη πλήρους, ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ παράλληλα έχει ασαφή αιτιολογία, περιέχει δε και αντιφάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.