Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Σαλάμι με κρέας αλόγου στη Βρετανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποσύρεται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Σαλάμι που παρασκευάζεται στην Τσεχία και στο οποίο διαπιστώθηκε ύστερα από ελέγχους ότι περιείχε κρέας αλόγου, αποσύρει από τα ράφια των σούπερ μάρκετ η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Tesco.

«Στο σαλάμι Herkules, το οποίο παρασκευάζεται από την τοπική εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων Krahulik Masozavod Krahulci εντοπίστηκε DNA από κρέας αλόγου σε ποσοστό περίπου 5%, το οποίο δεν αναφερόταν στην ετικέτα του προϊόντος, και αποσύρθηκε από όλα τα ράφια της Tesco στην Τσεχία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αλυσίδας Γίρι Μάρετσεκ.

Η Tesco πραγματοποίησε ελέγχους και σε άλλα πέντε προϊόντα κρέατος της ίδιας εταιρείας για ενδεχόμενη παρουσία DNA κρέατος αλόγου, αλλά τα τεστ που έγιναν ήταν αρνητικά, προστίθεται στην ανακοίνωση της βρετανικής αλυσίδας.

Οι έλεγχοι αυτοί έγιναν μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, όταν διαπιστώθηκε έπειτα από αναλύσεις που έγιναν στην Ιρλανδία ότι ορισμένα προϊόντα βοδινού περιείχαν αλογίσιο κρέας.

Η ίδια η Tesco απέσυρε εξάλλου από την αγορά στις 12 Μαρτίου τα κατεψυγμένα ρολά κιμά που παρασκευάζει, αφού διαπιστώθηκε ότι περιείχαν αλογίσιο κρέας σε ποσοστό 2 ως 5%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.