Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Καταγγελία Σοκ: Όταν οι γείτονες αντιδρούν στο δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των ΑμεΑ στην θάλασσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Μετά λύπης και απορίας για την κοινωνία που ζούμε, έλαβα το παρακάτω email και το μεταφέρω αυτούσιο, όπως το έλαβα, για να το δουν όλοι. Να μπει σαν ανάρτηση σε μορφή καταγγελίας. Το μυαλό μου, και φαντάζομαι κάθε λογικού ανθρώπου, δεν μπορεί να φανταστεί πως υπάρχουν άνθρωποι που εμποδίζουν το δικαίωμα που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν δωρεάν και ελεύθερο: την πρόσβαση σε κάποια παραλία. Ας δούμε όμως τι λέει ο κύριος Αλέξης:

Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση και την δυναμική συμπαράσταση που δείχνετε για αυτό το θέμα. Πρόκειται για μια μικρή παραλία στην περιοχή Αγία Μαρίνα Κερατέας, με πέταλο πρόσβασης μήκους περίπου 50μ. όπου υπάρχουν τρεις σκάλες (φωτο 01). Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε από κοντά τις σκάλες (φωτο 02,03,04,05). Σας επισυνάπτω φωτογραφίες που δείχνουν την παραλία και την διαμόρφωση που έγινε ώστε να εξυπηρετηθούν άτομα ΑμεΑ και ΑΜΚ, αλλά και από όλους τους υπόλοιπους χρήστες της παραλίας.


Η πρόσβαση έγινε σε σημείο που εγκρίθηκε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου. Επιπλέον ήταν το σημείο με την χαμηλότερη υψομετρική διαφορά παραλίας και δρόμου (φωτο 06 και 07 για σύγκριση πριν και μετά). Το σημαντικότερο είναι ότι το άνοιγμα και η διαμόρφωση για την πρόσβαση στην παραλία έγινε χωρίς να θίξει καθόλου τον περιβάλλοντα χώρο.

Επισυνάπτω επίσης, την αίτηση του ατόμου ΑμεΑ (με σκλήρυνση κατά πλάκας, τετραπληγική με ελάχιστη ικανότητα στο δεξί χέρι) που με δικά της έξοδα προσφέρει το έργο στην περιοχή. 

Ακόμα, σας επισυνάπτω τον κανονισμό του Λιμεναρχείου και ότι ορίζει ο νόμος (σελ. 1,2).
Και τέλος, την απάντηση (στην αίτηση του ατόμου ΑμεΑ) της Κτηματικής Υπηρεσίας (υπεύθυνος Κος Π. Τοτόμης) στην οποία αναφέρεται πως δεν έχει αντίρρηση για την κατασκευή και δίνει τις προδιαγραφές, οι οποίες τηρήθηκαν (σελ. 1,2).
Οι ιδιοκτήτες δύο σπιτιών, που βρίσκονται πιο κοντά στην παραλία, "ενοχλήθηκαν" με το θέμα και με "επιχειρήματα" του τύπου:

  • να φύγουν οι ανάπηροι και να πάνε αλλού να κάνουν μπάνιο, όχι εδώ μπροστά στο σπίτι μας
  • με το άνοιγμα της ράμπας (1,20 μ. πλάτος) χάνεται μια θέση για να παρκάρει αυτοκίνητο στη σκιά !!!
"Κατάφεραν" να αναστείλουν επ'αορίστο την σχετική άδεια της Κτηματικής Υπηρεσίας και επιπλέον απειλούν με μηνύσεις τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, ο οποίος πρέπει να τονίσω πως είναι συμπαραστάτης των ατόμων ΑμεΑ.

Η κατάσταση τώρα έχει ως εξής. Η Κτηματική Υπηρεσία πρέπει να στείλει άτομα για να κάνουν πραγματογνωμοσύνη και να υποδείξουν (αν αυτό κρίνουν πως είναι αναγκαίο) κάποιο άλλο σημείο ως καταλληλότερο για να γίνει νέα διαμόρφωση της παραλίας. Αν αυτό καθυστερήσει θα έχει ως συνέπεια άλλο ένα καλοκαίρι να χαθεί από κωλυσιεργίες ή από έλλειψη ευαισθησίας που μετά λύπης μου διαπιστώνω πως χαρακτηρίζει αρκετούς.


























Ας ελπίσουμε η πολιτεία να δώσει άμεσα λύση.

Νότης


1 σχόλιο:

  1. Τα ανεγκεφαλα υπαναπτυκτα οντα, ΟΚ, ας πουμε οτι δεν τα δινουμε σημασια,το ΠΩΣ καταφεραν να αναστειλουν την αδεια της κτηματολογικης υπηρεσιας για ραμπα,μπορει καποιος να μου εξηγησει?????????Ας εναντιωθει ο κοσμος τριγυρω...δεν μπορει ν'απειλουν και το δημαρχο!!!Ας μην υποκυψει κανεις στους εκβιασμους τους...δε νομιζω να εχουν τιποτα να φοβηθουν απο τετοιους (να μην πω ανθρωπους,γιατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.