Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Έρχονται ανταλλαγές ακινήτων και «Τράπεζας Γης»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προωθούνται λύσεις σε προβλήματα οικοδομικών συνεταιρισμών.

Πλέγμα ρυθμίσεων, που θα δώσει λύσεις σε ζητήματα οικοδομικών συνεταιρισμών και ιδιωτικής πολεοδόμησης, προωθεί το ΥΠΕΚΑ, βασιζόμενο, τόσο σε ανταλλαγές ακινήτων, όσο και στο θεσμό της «Τράπεζας Γης», που σύντομα πρόκειται να θεσμοθετηθεί.

Σημείο αναφοράς πρόκειται να αποτελέσει η προώθηση λύσης στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αυτόνομος Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών (ΑΟΣΑ) στο Πικέρμι Αττικής, ύστερα από πρωτοβουλία που ανέλαβαν - από κοινού - ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης.

Η λύση δίνεται στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού και βασίζεται τόσο σε ανταλλαγές ακινήτων, όσο και στο θεσμό της «Τράπεζας Γης», όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΚΑ.

Όπως έγινε, επίσης, γνωστό, για τη συγκεκριμένη περιοχή ήδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ και η ειδική ομάδα εργασίας, που συγκροτήθηκε με κοινή απόφαση των δύο υπουργών, επεξεργάζονται τις σχετικές ρυθμίσεις, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους και τα συναρμόδια υπουργεία.

Τέλος, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύπλοκο, καθώς η συνολική έκταση τής Ζώνης Αστικής Αναδάσωσης (ΖΑΑ) Πικερμίου - Ραφήνας, περιλαμβάνει ιδιοκτησίες πολλών συνεταιρισμών, πολλών ιδιωτών, αλλά και πολλά καθεστώτα προστασίας, εξετάζεται το θέμα ως σημείο αναφοράς της μεταρρύθμισης, προκειμένου να λυθούν όλα τα χρόνια προβλήματα, χωρίς να θίγονται εκτάσεις αμιγούς περιβαλλοντικής προστασίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.