Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Hλεκτροκίνητα αναπηρικά καροτσάκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την προμήθεια ηλεκτροκίνητων αναπηρικών καροτσιών καθώς και σχετικού εξοπλισμού, μέσω ενός προγράμματος του ΕΣΠΑ, ζητά από το Δήμο Ρόδου ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος ΑμΕΑ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μανόλης Ζηδιανάκης, την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε το σχετικό αίτημα και η αρχική στάση της Δημοτικής Αρχής φαίνεται να είναι θετική. Όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή του προς τον Δήμαρχο, η παροχή υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρίες που επισκέπτονται το νησί μας πρέπει να είναι τέτοα ώστε η Ρόδος να γίνει πόλος έλξης τουριστών με αναπηρία, η πλειοψηφία των οποίων είναι υψηλής οικονομικής στάθμης.

«Ζητούμε από εσάς στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το έργο προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού στην πόλη της Ρόδου, να εντάξετε και την προμήθεια τεσσάρων ηλεκτροκίνητων αναπηρικών καροτσιών (skouter) ένα φορητό αναβατόριο σκαλών και τρεις φορητές ράμπες προκειμένου οι επισκέπτες και οι μόνιμοι κάτοικοι ΑμεΑ να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη Μεσαιωνική Πόλη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Ακρόπολη της Λίνδου, τις Πηγές της Καλλιθέας και σε άλλα μέρη της Ρόδου», ανέφερε ο πρόεδρος. Αναλυτικά, πρόκειται για τα παρακάτω:

-Τέσσερα ηλεκτροκίνητα αναπηρικά καροτσάκια προς 4.000 ευρώ το ένα περίπου. Ένα φορητό αναβατόριο σκαλών 5.000 ευρώ περίπου.
-Τρεις φορητές ράμπες 1.000 ευρώ περίπου. Σε συνδυασμό με την υλοποίηση της απόφασής να γίνουν προσβάσιμες οι παραλίες, θεωρούν ότι είναι ό,τι καλύτερο για τον ανάπηρο τουρίστα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.