Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμα... συγχωνεύονται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι...». Την ακρίβεια της υπηρεσίας αυτής του ΟΤΕ εξυπηρετούσε μεταξύ άλλων το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας, που ιδρύθηκε το 1994. Πρόκειται για έναν μόνο από τους φορείς του δημοσίου που προσφάτως καταργήθηκαν και ουδείς γνώριζε την ύπαρξή του.

Εκτός από το Ινστιτούτο Μετρολογίας, άγνωστοι ήταν και άλλοι φορείς, οι οποίοι υπήχθηκαν στο σχέδιο περιορισμού των δημόσιων φορέων, όπως για παράδειγμα ο Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, που πρωτολειτούργησε το 1997 με αντικείμενο την αναπαραγωγή και σπερματέγχυση των ζώων αυτών, το Κέντρο Ελληνικής Γούνας ή η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών.

Ωστόσο, εδώ και τρία χρόνια, όταν άρχισε η διαδικασία αξιολόγησης των φορέων, που αποτέλεσε μάλιστα συχνά αντικείμενο και συζητήσεων με την τρόικα, μόνο για περίπου 300 φορείς έχουν προωθηθεί ρυθμίσεις κατάργησης ή συγχώνευσής τους.

Με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, επήλθε τροποποίηση στη λειτουργία ορισμένων φορέων -οκτώ καταργήθηκαν και 197 συγχωνεύθηκαν- ενώ είχαν προηγηθεί άλλες δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες το 2010 και το 2011.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.