Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η ηπατίτιδα C αγαπά το μελάνι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σχέση των τατουάζ με τη νόσο του αίματος.

Σε μια νέα έρευνα που διεξήχθη από το 2004 έως το 2006 και συμπεριέλαβε 2.000 άτομα, οι ερευνητές εντόπισαν ότι το 34% των ανθρώπων που έχουν ηπατίτιδα C είχαν επίσης και ένα tattoo.

Η ηπατίτιδα C μια νόσος του αίματος, τα νέα περιστατικά που εμφανίζονται κάθε χρόνο οφείλονται σε ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών κατά 60%, υπάρχει όμως και ένα 20% που δεν έχει κάποια συγκεκριμένη προφανή αιτία.

Η νέα αυτή μελέτη εντόπισε ότι οι πιθανότητες, άνθρωποι με ηπατίτιδα C να έχουν τατουάζ, είναι 4 φορές περισσότερες απ’ ότι άνθρωποι που δεν έχουν τον ιό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε από το «New York University Langone Medical Center» δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Hepatology» και παρότι οι ερευνητές δεν καταδεικνύουν ξεκάθαρα σχέση αιτίας – αποτελέσματος, παρόλ’ αυτά υποστηρίζουν ότι μια σύνδεση υπάρχει και καλό θα ήταν όσοι θέλουν να κάνουν τατουάζ να κάνουν πρώτα μια έρευνα με αυστητά κριτήρια για την επιλογή του χώρου και του επαγγελματία.

Τα στοιχεία για την Ελλάδα

Η Ηπατίτιδα C θεωρείται αθόρυβη νόσος καθώς δεν έχει εμφανή συμπτώματα μέχρι να προκαλέσει αρκετή ζημιά στο ήπαρ. Οι έλληνες επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα ποσοστό 2% του πληθυσμού πάσχει από τη νόσο χωρίς να το γνωρίζει.


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.