Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η σωστή ώρα του φαγητού οδηγεί σε απώλεια βάρους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθοριστικός ο χρόνος που τρώμε για μια αποτελεσματική δίαιτα.

Όχι μόνο πόσο τρώμε αλλά και πότε μετράει στην αποτελεσματική απώλεια κιλών. Ο χρόνος που καταναλώνουμε τα γεύματα μας κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας, παίζει σχεδόν τον ίδιο καθοριστικό ρόλο με το πόσο τρώμε υποστηρίζουν ερευνητές από δύο πανεπιστήμια και ένα νοσοκομείο που διεξήγαγαν σχετική έρευνα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 420 υπέρβαρους στην Ισπανία κατά τη διάρκεια ενός διαιτητικού προγράμματος 20 εβδομάδων. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, αυτούς που έτρωγαν το βασικό τους γεύμα πριν τις 3 το μεσημέρι κι εκείνους που το έτρωγαν μετά τις 3.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι όσοι έτρωγαν το βασικό τους γεύμα αργά έχαναν κιλά με πιο αργό ρυθμό και επιπλέον έχασαν λιγότερα κιλά από τα άτομα της άλλης ομάδας που έτρωγε γεύμα πριν τις 3 το μεσημέρι.

Ο σωστός χρόνος υποστηρίζουν λοιπόν οι επιστήμονες δείχνει να είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας στην αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Στην έρευνα συνυπολόγισαν και τους άλλους παράγοντες που επηρεάζουν μια δίαιτα όπως η συνολική πρόσληψη θερμίδων, η ενέργεια που «ξοδεύεται», οι ορμόνες, ο ύπνος κτλ αλλά όπως λένε, ήταν παρόμοια τα στοιχεία και στις δύο ομάδες (χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις).

Ο χρόνος λοιπόν που τρώτε το βασικό σας γεύμα, δηλαδή και τις περισσότερες θερμίδες της ημέρας, δείχνει αν αυτές οι θερμίδες θα «καούν» ή θα μείνουν ως κιλά.


Πηγή: http://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.